Het verleden zélf ervaren

Educatief aanbod

In het preHistorisch Dorp bieden we programma’s aan die aansluiten bij de tijdvakken uit de geschiedenislesstof. Van prehistorie tot late middeleeuwen: in een paar uur ontdekken kinderen onze geschiedenis door haar vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven. Onder deskundige begeleiding van een historische bewoner ontdekken ze wat het verleden ons te bieden heeft. De authentieke boerderijen, hoeves en herberg zorgen ervoor dat iedereen zich in een andere tijdperk waant. Duik met ons het verleden in en maak de geschiedenisles tot een onvergetelijke ervaring!

We hebben programma's voor alle leeftijden:

  • Basisschool onderbouw
  • Basisschool bovenbouw
  • Voortgezet onderwijs

Benieuwd geworden? Struin door alle programma's en kies diegene die het beste bij jouw klas en tijdvak past:

Programma's op school

Kan je niet met jouw klas of school naar ons openluchtmuseum in Eindhoven? Breng dan het preHistorisch Dorp naar jou! Dit kan op twee manieren.

Tijdreizen op school


Een bewoner van het preHistorisch Dorp komt naar jouw klas. Ter plekke herleven we de geschiedenis door middel van workshops en activiteiten. Afhankelijk van de grootte van de groep, stellen we het programma met jullie samen.

Meer over tijdreizen op school

Online gastles


Wij bieden voor groep 6, 7 en 8 ook een online gastles aan. Via een videoverbinding reizen leerlingen samen met een historisch bewoner terug in de tijd. Jullie gaan in gesprek met de bewoner, leren bijzondere weetjes en doen leerzame knutselprojecten. Deze momenten worden afgewisseld met korte video's over het leven als een jager en een boer.

Meer over online gastlessen

Meer ontdekken?

Je kunt bij ons ook terecht voor een schoolkamp met jouw klas of voor een schoolreisje voor meerdere klassen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via info@prehistorischdorp.nl