Ambachten van Vroeger

Ambachten van Vroeger

Ontdek en aanschouw oude ambachten

Vier midzomer in het preHistorisch Dorp tijdens Ambachten van Vroeger. Op 22 en 23 juni ontdek je hoe ambachtslieden vroeger met hun eigen handen te werk gingen en de mooiste creaties maakten. Een leerzaam en leuk weekend waarin veel verschillende ambachten te zien zijn.

Tickets

Handwerk door de eeuwen heen

Tijdens Ambachten van Vroeger laten bedreven creatievelingen uit de steentijd tot de vroegmoderne tijd zien wat zij allemaal met de hand kunnen maken. De middeleeuwse ambachtslieden verzamelen zich rondom het marktplein, waar ze lang vergeten ambachten laten zien. Vergeet ook niet het laatmiddeleeuwse ambachtenhuis binnen te wandelen: daar wordt er geweven aan het groot weefgetouw en gesponnen aan het grootwiel. Verder terug in de tijd tref je verschillende personen die kleding of gebruiksvoorwerpen maken. En ben je benieuwd naar de bereiding van eten in het verleden? Dan mag je de steentijd niet overslaan! Elke hoek van het museum biedt een fascinerende inkijk in het verleden.

Handwerk door de eeuwen heen

Ambachten van Vroeger in het preHistorisch Dorp

  • Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
  • Prijs: een toegangskaart kost € 12,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. 
    Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Ambachten van Vroeger in het preHistorisch Dorp

Bereikbaarheid en parkeren

Het preHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. Je vindt de ingang van ons historische park via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg). Voor de parkeerplaats navigeer je naar Boutenslaan 161.

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Terugblik

Benieuwd hoe Ambachten van Vroeger er vorig jaar uitzag? Op onderstaande pagina vind je een paar foto's van Ambachten van Vroeger 2023 in het preHistorisch Dorp.

Terugblik

Terugblik

Kom je nog eens langs?