Wat is er te doen?

Beleef het van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Let op: het preHistorisch Dorp is vanwege de wintersluiting gesloten t/m 25 maart 2022.

Samen ontdekken

Weet je niet waar je moet beginnen, of wil je nog meer te weten komen? Ontdek dan samen met ons het preHistorisch Dorp. Wandel samen met onze gids of een audiogids langs alle hoogtepunten en laat je in geuren en kleuren vertellen over het leven in de verschillende tijdperken. Na een hapje en drankje in Herberg Den Bonten Os kun je op eigen houtje verder, of aan een historische activiteit meedoen zoals boogschieten of bandweven. 

Tip om samen te ontdekken: 

●    Audiotour
Wil je op je eigen tempo meer weten over wat je ziet? Volg dan onze audiotour langs 9 speurpunten. Geef je ogen de kost en luister naar extra informatie over het punt waar je bent. Neem je eigen oordopjes mee of koop ze aan de kassa voor slechts € 1,-. 

Herberg Den Bonten Os

Altijd open en altijd gezellig: de herberg op het middeleeuwse marktplein. Schuil er voor een buitje, speel er middeleeuwse spelletjes en geniet er van verse streekgerechten en lokale dranken. De herbergier is er iedere dag, zodat jij altijd kunt genieten van een hapje en een drankje.
 

Ontdek de middeleeuwse herberg

Arrangementen

Heb je iets te vieren, of wil je van jouw dag in het preHistorisch Dorp iets extra bijzonders maken? We hebben alles in huis voor jou om geschiedenis te schrijven. 

Een greep uit onze arrangementen: 

●    Schoolreisje
●    Kinderfeestje
●    Historisch huwelijk
●    Zakelijke bijeenkomst 

Bekijk alle arrangementen