Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

Maak een bijzondere tijdreis

Ben je klaar om op avontuur te gaan? Ontdek de geschiedenis zelf of bezoek een van de speciale evenementen. Het preHistorisch Dorp is 6 dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zondag. In schoolvakanties is het museum ook op maandag open. Koop je tickets via de online kaartverkoop of aan de kassa.  

Tickets

Maak een bijzondere tijdreis

Beleef het verleden van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Kijk in de agenda wat er op de dag van jouw bezoek te beleven is in het museum.

Ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

Beleef het verleden van dichtbij

Ons veelzijdige programma:

Zelf dingen doen!

Het afgelopen jaar werd het preHistorisch Dorp wederom verkozen tot hét kidsproof museum van Noord-Brabant. Een van de belangrijkste argumenten van kinderen hiervoor is dat je bij ons vooral zélf dingen kan doen. Er is altijd hout te kloven, een boomstamkano om mee te varen, brood te bakken of een middeleeuws spel om uit te proberen. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten zoals boogschieten, armbandjes maken, potten bakken of manden vlechten.

In het preHistorisch Dorp beleef je het verleden met al je zintuigen: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleding, tot de modder aan je schoenen.

De ArcheoFactory

Nieuw sinds 19 juni 2022: de ArcheoFactory.

De ArcheoFactory is een modern lab op het museumpark waarin je zelf ervaart wat er met de nieuwste technologieën over het verleden te ontdekken valt. Hier leer je hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie kunt maken van het verleden - net als een archeoloog. Je doet zelf onderzoek naar de geschiedenis van de mensen. Met verschillende methodes kom je erachter hoe mensen woonden, wat ze aten, wie ze waren, waar ze mee werkten, wat ze droegen en meer. Er staat altijd een historisch bewoner voor je klaar met meer informatie en uitleg, zodat jij alles over archeologie kunt ontdekken!

De ArcheoFactory is in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur te bezoeken, op doordeweekse dagen buiten de schoolvakantie van 14:00 - 17:00 uur.

Meer over de ArcheoFactory

De ArcheoFactory

Audiotour

Wil je op je eigen tempo meer weten over wat je ziet? Volg dan onze gratis audiotour langs 12 speerpunten. We delen de verhalen achter bijzondere reconstructies en bieden nieuwe perspectieven op archeologie. Geef je ogen de kost en luister naar extra informatie over het punt waar je bent.

Neem je eigen oordopjes mee of koop ze aan de kassa voor slechts € 1,-.

Het is ook mogelijk de audiotour te volgen via izi.TRAVEL. Download de app zodat je kan genieten van onze verhalen uit en over het museum.

Tickets

Audiotour

Herberg Den Bonten Os

Altijd open en altijd gezellig: de herberg op het middeleeuwse marktplein. Schuil er voor een buitje, speel er middeleeuwse spelletjes en geniet er van verse streekgerechten en lokale dranken. De herbergier is er iedere dag, zodat jij altijd kunt genieten van een hapje en een drankje.
 

Ontdek de middeleeuwse herberg

Herberg Den Bonten Os

Arrangementen

Heb je iets te vieren, of wil je van jouw dag in het preHistorisch Dorp iets extra bijzonders maken? We hebben alles in huis voor jou om geschiedenis te schrijven. 

Een greep uit onze arrangementen: 

Bekijk alle groepsmogelijkheden