Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

Beleef het van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Beleef het van dichtbij

Ons veelzijdige programma:

Zelf dingen doen!

Het afgelopen jaar werd het preHistorisch Dorp wederom verkozen tot hét kidsproof museum van Noord-Brabant. Een van de belangrijkste argumenten van kinderen hiervoor is dat je bij ons vooral zélf dingen kan doen. Er is altijd hout te kloven, een boomstamkano om mee te varen, brood te bakken of een middeleeuws spel om uit te proberen. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten zoals boogschieten, armbandjes maken, potten bakken of manden vlechten.

In het preHistorisch Dorp beleef je het verleden met al je zintuigen: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleding, tot de modder aan je schoenen.

Audiotour

Wil je op je eigen tempo meer weten over wat je ziet? Volg dan onze gratis audiotour langs 12 speurpunten. We delen de verhalen achter bijzondere reconstructies en bieden ieuwe perspectieven op archeologie. Geef je ogen de kost en luister naar extra informatie over het punt waar je bent.

Neem je eigen oordopjes mee of koop ze aan de kassa voor slechts € 1,-.

Het is ook mogelijk de audiotour te volgen via izi.TRAVEL. Download de app zodat je kan genieten van onze verhalen uit en over het museum.

Audiotour

Herberg Den Bonten Os

Altijd open en altijd gezellig: de herberg op het middeleeuwse marktplein. Schuil er voor een buitje, speel er middeleeuwse spelletjes en geniet er van verse streekgerechten en lokale dranken. De herbergier is er iedere dag, zodat jij altijd kunt genieten van een hapje en een drankje.
 

Ontdek de middeleeuwse herberg

Herberg Den Bonten Os

Arrangementen

Heb je iets te vieren, of wil je van jouw dag in het preHistorisch Dorp iets extra bijzonders maken? We hebben alles in huis voor jou om geschiedenis te schrijven. 

Een greep uit onze arrangementen: 

●    Schoolreisje
●    Kinderfeestje
●    Zakelijke bijeenkomst 

Bekijk alle arrangementen