Wat is er te doen?

Beleef het van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Tickets

Ons veelzijdige programma:

Ook leuk om zelf te ontdekken

●    Tijdkisten 
Door het hele dorp zijn Tijdkisten verstopt. Open ze voor extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten je zien hoe het dagelijks leven toen was: de kleding, het voedsel en de technieken. Ontdek jij ze allemaal?

●    Museumgids
Voor € 2,50 koop je bij de ingang een uitgebreide museumgids om zelf het park te ontdekken. Deze staat vol interessante weetjes over ons verleden en de gebouwen die je tegenkomt in het museum. 

●    Speurtocht (app) 
Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. En maak een toffe oerselfie: verander voor je camera in een stoere jager of iemand van adel! Download gratis de Tijdkijkerapp en reis terug naar historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. 

Download de Tijdkijker in de AppStore
Download de Tijdkijker in de Google Play Store

Wil je liever een georganiseerd uitje in het dorp? Bekijk dan de mogelijkheden om het museum samen met een tijdgids te ontdekken. 

Samen ontdekken

Weet je niet waar je moet beginnen, of wil je nog meer te weten komen? Ontdek dan samen met ons het preHistorisch Dorp. Wandel samen met onze gids of een audiogids langs alle hoogtepunten en laat je in geuren en kleuren vertellen over het leven in de verschillende tijdperken. Na een hapje en drankje in Herberg Den Bonten Os kun je op eigen houtje verder, of aan een historische activiteit meedoen zoals boogschieten of bandweven. 

Tip om samen te ontdekken: 

●    Audiotour (app) 
Wil je op je eigen tempo meer weten over wat je ziet? Volg dan onze audiotour langs 9 speurpunten. Geef je ogen de kost en luister naar extra informatie over het punt waar je bent. Neem je eigen oordopjes mee of koop ze aan de kassa voor slechts € 1,-. 

Download de Tijdkijker in de AppStore
Download de Tijdkijker in de Google Play Store

Herberg Den Bonten Os

Altijd open en altijd gezellig: de herberg op het middeleeuwse marktplein. Schuil er voor een buitje, speel er middeleeuwse spelletjes en geniet er van verse streekgerechten en lokale dranken. De herbergier is er iedere dag, zodat jij altijd kunt genieten van een hapje en een drankje.
 

Ontdek de middeleeuwse herberg

Arrangementen

Heb je iets te vieren, of wil je van jouw dag in het preHistorisch Dorp iets extra bijzonders maken? We hebben alles in huis voor jou om geschiedenis te schrijven. 

Een greep uit onze arrangementen: 

●    Schoolreisje
●    Kinderfeestje
●    Historisch huwelijk
●    Zakelijke bijeenkomst 

Bekijk alle arrangementen