Plan je route

Plan je route

Momenteel gesloten

Het preHistorisch Dorp is momenteel gesloten vanwege de winterstop. Op 1 april 2023 gaat het nieuwe seizoen van start.

Momenteel gesloten

Bezoekadres preHistorisch Dorp

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven

Het preHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. Je bereikt de ingang van ons historische park via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg). Voor de parkeerplaats navigeer je naar Boutenslaan 161.

Bezoekadres preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Het is ook mogelijk om aan de ventweg te parkeren. We vragen je om niet te parkeren in de wijk rondom ons museum.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Aanrijroutes

Vanaf de N2:

Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het 4e verkeerslicht (net na het Shell pompstation) sla je linksaf, de ring op (Boutenslaan). Vanwege de wegwerkzaamheden dien je deze weg vervolgens richting de rotonde te volgen en deze rond te rijden - je neemt dus de vierde afslag. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. Je kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant. 

Omleiding

Vanaf de ring (ter hoogte van het Evoluon):

Blijf de ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. Je kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Openbaar vervoer

Vanaf station Eindhoven Centraal

Vanaf station Eindhoven Centraal kun je gebruikmaken van de vaste buslijnen. Houd er rekening mee dat je vanaf deze bushalte nog ongeveer 6 minuten moet lopen.

  • Neem buslijn 317 (Dommelen), 318 (Luyksgestel), 407/408 (High Tech Campus) of buslijn 7 (Maxima Medisch Centrum).
  • Stap uit bij bushalte Boutenslaan.
  • Ga vóór het stoplicht rechtsaf (ventweg Boutenslaan) op. 
  • Volg de borden preHistorisch Dorp (onder viaduct). 

Stippel je route gemakkelijk zelf uit op 9292.

Openbaar vervoer

Met de fiets

Ook met de fiets kun je gemakkelijk naar het preHistorisch Dorp! Je parkeert je fiets direct tegenover de ingang in de fietsenstalling.

Het museum ligt aan de Genneper Parken, een uniek natuurgebied in Eindhoven. Ontdek de fietsroutes langs en naar het museum en geniet van Eindhoven per fiets.