Plan je route

Bezoekadres preHistorisch Dorp

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven

Het preHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. Je bereikt de ingang van ons historische park via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg).

Aanrijroutes

Vanaf de N2:

Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het 4e verkeerslicht (net na het Shell pompstation) sla je linksaf, de ring op (Boutenslaan). Ga daarna meteen rechts de ventweg op. Dan neem je de eerste weg links onder de tunnel door (hoogte 3.20 m). Direct erna weer rechtsaf de doodlopende straat in. Aan de linkerkant ligt het museum! Als je enkele meters doorrijdt kun je op het terrein links je auto gratis parkeren.

Vanaf de ring (ter hoogte van het Evoluon):

Blijf de ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. Je kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Openbaar vervoer

Vanaf station Eindhoven Centraal

Vanaf station Eindhoven Centraal kun je gebruikmaken van de vaste buslijnen. Houd er rekening mee dat je vanaf deze bushalte nog ongeveer 6 minuten moet lopen.

  • Neem buslijn 317 (Dommelen), 318 (Luyksgestel), 407/408 (High Tech Campus) of buslijn 7 (Maxima Medisch Centrum).
  • Stap uit bij bushalte Boutenslaan.
  • Ga vóór het stoplicht rechtsaf (ventweg Boutenslaan) op. 
  • Volg de borden preHistorisch Dorp (onder viaduct). 

Stippel je route gemakkelijk zelf uit op 9292.

Met de fiets

Ook met de fiets kun je gemakkelijk naar het preHistorisch Dorp! Je parkeert je fiets direct tegenover de ingang in de fietsenstalling.

Het museum ligt aan de Genneper Parken, een uniek natuurgebied in Eindhoven. Ontdek de fietsroutes langs en naar het museum en geniet van Eindhoven per fiets. Het preHistorisch Dorp is ANWB Gastvrij Pluspunt. De ideale culturele tussenstop tijdens jouw fietsroute. Met verse koffie en een oplaadpunt voor je elektrische fiets.

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft een gratis parkeerplaats met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars. Deze bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit de parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Bij grote evenementen, zoals het Vikingfestival, is er een betaalde bewaakte parkeerplaats.