Plan je route

Plan je route

Bezoekadres preHistorisch Dorp

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven

Het preHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. Je bereikt de ingang van ons historische park via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg).

Bezoekadres preHistorisch Dorp

Aanrijroutes

Vanaf de N2:

Momenteel zijn er werkzaamheden aan de Boutenslaan. Hierdoor is ons museum op een andere manier bereikbaar dan normaal. Er zijn twee parkeergelegenheden bij het preHistorisch Dorp en daardoor ook twee manieren om bij het museum te komen. Let op! Het tunneltje Alberdingk Thijmlaan is alleen geschikt voor voertuigen tot 3.20 meter. Voor hogere voertuigen is een tijdelijke oprit gemaakt naar de ring ter hoogte van Leeuw Trainingscentrum.

Parkeren op Boutenslaan 161:
Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het vierde verkeerslicht (net na het Shell pompstation) sla je linksaf, de ring op (Boutenslaan). Rij de ventweg aan de rechterzijde op. Neem vervolgens de eerste weg linksaf onder de brug en ga dan direct rechtsaf. Uiteindelijk vind je het parkeerterrein aan je linkerzijde.

Parkeren op Antoon Coolenlaan 5:
Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Nem op de rotonde de 3e afslag naar de Floralaan West. Vervolg de weg naar de Antoon Coolenlaan, na de watertoren vind je de parkeerplaats aan je linkerzijde. Vanaf hier heb je een mooie 15 minuten wandeling door de Genneper Parken om bij het preHistorisch Dorp te komen.

Omleiding

Vanaf de ring (ter hoogte van het Evoluon):

Parkeren op de Boutenslaan 161:
Blijf de ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. Je kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Parkeren op Antoon Coolenlaan 5:
Blijf de ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 230 meter, sla rechtsaf naar de Bayeuxlaan. Volg deze weg voor 1.1km en sla daarna links af naar de Antoon Coolenlaan. Na 900 meter is de parkeerplaats aan de rechterkant te vinden. Vanaf hier heb je een mooie 15 minuten wandeling door de Genneper Parken om bij het preHistorisch Dorp te komen.

Openbaar vervoer

Vanaf station Eindhoven Centraal

Vanaf station Eindhoven Centraal kun je gebruikmaken van de vaste buslijnen. Houd er rekening mee dat je vanaf deze bushalte nog ongeveer 6 minuten moet lopen.

  • Neem buslijn 317 (Dommelen), 318 (Luyksgestel), 407/408 (High Tech Campus) of buslijn 7 (Maxima Medisch Centrum).
  • Stap uit bij bushalte Boutenslaan.
  • Ga vóór het stoplicht rechtsaf (ventweg Boutenslaan) op. 
  • Volg de borden preHistorisch Dorp (onder viaduct). 

Stippel je route gemakkelijk zelf uit op 9292.

Openbaar vervoer

Met de fiets

Ook met de fiets kun je gemakkelijk naar het preHistorisch Dorp! Je parkeert je fiets direct tegenover de ingang in de fietsenstalling.

Het museum ligt aan de Genneper Parken, een uniek natuurgebied in Eindhoven. Ontdek de fietsroutes langs en naar het museum en geniet van Eindhoven per fiets. Het preHistorisch Dorp is ANWB Gastvrij Pluspunt. De ideale culturele tussenstop tijdens jouw fietsroute. Met verse koffie en een oplaadpunt voor je elektrische fiets.

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve