Plan je bezoek

Plan je bezoek

Plan je bezoek

Bereid je voor op een reis door de tijd. Lees alvast handige informatie over openingstijden, prijzen en je route naar ons dorp. Plan je bezoek en haal alles uit jouw dag in het preHistorisch Dorp.  

Wanneer komen jullie ontdekken?

Van 30 maart t/m 3 november 2024 zijn de dorpspoorten open. Het museum is van dinsdag t/m zondag open van 10:00 - 17:00 uur. De bewoners kunnen niet wachten om je te ontvangen!

Bekijk agenda

Plan je bezoek

Wat kost een kaartje terug in de tijd?

De entreeprijs is 5.000 florijnen. Of € 12,50.


Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en honden gratis. 


Voor Vikingfest van 18 t/m 20 mei en de Middeleeuwse Jaarmarkt op 24 & 25 augustus geldt een toeslag op de reguliere entreeprijs. Bekijk voor de actuele prijs de pagina van het evenement.

Bekijk prijzen

Wat kost een kaartje terug in de tijd?

Hoe kom je in het openluchtmuseum?

Stuur je paard in galop naar:

Boutenslaan 161B
5644 TV, Eindhoven

Je bereikt het preHistorisch Dorp goed met de auto, het openbaar vervoer en met de fiets. Parkeren is gratis, de parkeerplaats ligt op enkele minuten loopafstand van het museum.

Route en parkeren

Wat kun je beleven?

Er is altijd wat bijzonders te doen in het preHistorisch Dorp. Hout kloven, speerwerpen, brood bakken en nog veel meer historische activiteiten. En dan heb je natuurlijk nog de huisjes waar je binnen kunt gluren en de bewoners die jou in geuren en kleuren vertellen hoe het leven vroeger was. Maar er is nog meer … 

Elke dag in het preHistorisch Dorp is bijzonder. Toch zijn er ook dagen waarop er iets extra bijzonders gebeurt. Zoals weekenden waarin we honderden Vikings op bezoek hebben. Of wanneer je een duik kunt nemen in de mysterieuze geschiedenis van heksen. En kom ook vooral in ons speciale weekend historische gerechten en drankjes proeven. Kijk snel in onze agenda of je bij één van onze speciale dagen wilt zijn.

Wat is er te doen

Wat kun je beleven?

De ArcheoFactory

Het museum is in 2022 uitgebreid met een modern lab: de ArcheoFactory. Een plek op het museumpark waar je zelf het verleden ontdekt met de nieuwste archeologische technieken. Kies voor een archeologische opgraving bij binnenkomst en duik vervolgens in alle aspecten die je kunt onderzoeken. Zo kom je alles te weten over archeologie en de manieren waarop archeologen van object naar verhaal komen!

Daarnaast kun je terecht bij de Archeokar als je meer over bijzondere archeologische vondsten wil weten. Extra leuk: je mag deze onder begeleiding van een tijdgids ook aanraken!

ArcheoFactory

De ArcheoFactory

Vraag en antwoord

Heb je vragen over het verleden? Stel ze dan aan onze bewoners als je er bent! 
Heb je vragen over het preHistorisch Dorp? Bekijk dan de veelgestelde vragen over ons openluchtmuseum. Staat je vraag er niet bij, stel hem dan via info@prehistorischdorp.nl of telefonisch via 040 - 252 22 81.