Plan je bezoek

Plan je bezoek

Vanaf 30 maart zijn we weer open!

Het preHistorisch Dorp is momenteel gesloten. Op 30 maart opent het museum haar poorten weer voor een nieuw seizoen! Plan hier je bezoek aan het museum en ontdek wat er allemaal te beleven is. Benieuwd naar de evenementen in 2024? Bekijk dan onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste updates.

Agenda

Vanaf 30 maart zijn we weer open!

Wat kost een kaartje terug in de tijd?

De entreeprijs is 5.000 florijnen. Of € 12,50.


Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en honden gratis. 


Voor speciale evenementen kan een toeslag gelden, bekijk hiervoor de betreffende dag in de agenda.

Bekijk prijzen

Wat kost een kaartje terug in de tijd?

Hoe kom je in het openluchtmuseum?

Stuur je paard in galop naar:

Boutenslaan 161B
5644 TV, Eindhoven

Je bereikt het preHistorisch Dorp goed met de auto, het openbaar vervoer en met de fiets. Parkeren is gratis, de parkeerplaats ligt op enkele minuten loopafstand van het museum.

Route en parkeren

Wat kun je beleven?

Er is altijd wat bijzonders te doen in het preHistorisch Dorp. Hout kloven, speerwerpen, brood bakken en nog veel meer historische activiteiten. En dan heb je natuurlijk nog de huisjes waar je binnen kunt gluren en de bewoners die jou in geuren en kleuren vertellen hoe het leven vroeger was. Maar er is nog meer … 

Elke dag in het preHistorisch Dorp is bijzonder. Toch zijn er ook dagen waarop er iets extra bijzonders gebeurt. Zoals weekenden waarin we honderden Vikings op bezoek hebben. Of wanneer je een duik kunt nemen in de mysterieuze geschiedenis van heksen. En kom ook vooral in ons speciale weekend historische gerechten en drankjes proeven. Kijk snel in onze agenda of je bij één van onze speciale dagen wilt zijn.

Wat is er te doen

Wat kun je beleven?

Nieuw: de ArcheoFactory

Het museum is in 2022 uitgebreid met een modern lab: de ArcheoFactory. Een plek op het museumpark waar je zelf het verleden ontdekt met de nieuwste archeologische technieken. Kies voor een archeologische opgraving bij binnenkomst en duik vervolgens in alle aspecten die je kunt onderzoeken. Zo kom je alles te weten over archeologie en de manieren waarop archeologen van object naar verhaal komen!

Daarnaast kun je terecht bij de Archeokar als je meer over bijzondere archeologische vondsten wil weten. Extra leuk: je mag deze onder begeleiding van een tijdgids ook aanraken!

ArcheoFactory

Nieuw: de ArcheoFactory

Vraag en antwoord

Heb je vragen over het verleden? Stel ze dan aan onze bewoners als je er bent! 
Heb je vragen over het preHistorisch Dorp? Bekijk dan de veelgestelde vragen over ons openluchtmuseum. Staat je vraag er niet bij, stel hem dan via info@prehistorischdorp.nl of telefonisch via 040 - 252 22 81.