Scholen

Scholen

Beleef de geschiedenislessen in het echt

Stap met je klas in een levend geschiedenisboek bij het preHistorisch Dorp! Ontdek een boeiende en meeslepende manier om geschiedenis tot leven te brengen voor je leerlingen: die van levende geschiedenis! In het openluchtmuseum kunnen leerlingen alles wat ze hebben geleerd tijdens hun geschiedenislessen daadwerkelijk ervaren: zien, horen, aanraken, ruiken en proeven. Als leerkracht verrijk je niet alleen de lesstof, maar zorg je er ook voor dat de lessen een onvergetelijke indruk achterlaten. Kom samen met je groep of klas en beleef het verleden in het preHistorisch Dorp!

Beleef het verleden

Kom met je hele school naar het preHistorisch Dorp en beleef gewapend met een doeboek de leukste (school)reis door de tijd. Leerlingen ontdekken zelf álle tijden die je in ons museum kunt beleven: van jagers en boeren tot ontdekkers en hervormers. Geschikt voor alle leeftijden, gegarandeerd een historisch avontuur voor iedere leerling!
 

Een complete tijdreis

Beleef het verleden

Beleef de prehistorie

Onze educatieve programma’s voor de prehistorie sluiten naadloos aan bij de tijdvakken uit de geschiedenislesstof: de tijd van jagers en boeren. Kies uit een aantal boeiende programma’s met persoonlijke begeleiding van een échte bewoner. Ontdek met de hele groep uit het basisonderwijs of klas uit het voortgezet onderwijs zo de prehistorie op de meest authentieke manier.

Beleef de prehistorie

Beleef de prehistorie

Beleef de middeleeuwen

De educatieve programma’s voor de middeleeuwen passen perfect bij de lesstof op school: duik in de wereld van monniken en ridders of in de tijd van steden en staten. Tijdens deze programma's mogen de leerlingen zélf de handen uit de mouwen steken en de middeleeuwen persoonlijk ervaren, alles onder begeleiding van een historisch bewoner. Deze educatieve programma's zijn geschikt voor de onder- en bovenbouw in het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs.

Beleef de middeleeuwen

Beleef de middeleeuwen

Schoolkamp

Stel je voor… samen de geschiedenis ontdekken, eten bij een knapperend houtvuurtje en slapen op knisperende stromatrassen. Een schoolkamp in het preHistorisch Dorp vergeet je nooit meer. Kies uit een twee- of driedaags schoolkamp met een prehistorisch of middeleeuws programma. 

Meer over schoolkampen

Schoolkamp

Programma-overzicht

Hieronder vind je een overzicht van ons complete aanbod voor scholen.

ProgrammaDuurAantal leerlingen*LeeftijdPrijs p.p. 2024
Kleuters in de prehistorie1,5 uur20-344 t/m 6 jaar€ 7,50
Snuffelen aan de prehistorie2 uur20-34vanaf 6 jaar€ 9,75
Duik in de prehistorie4 uur20-34vanaf 6 jaar€ 17,25
Goedgelovig - middeleeuwen1,5 uur20-34vanaf 8 jaar€ 9,50
Ambachten voor gezellen - middeleeuwen2 uur20-34vanaf 10 jaar€ 12,-
Ambachten voor meesters - middeleeuwen4 uur20-34vanaf 10 jaar€ 18,-
Schoolkamp prehistorie of middeleeuwen24 uur20-34 € 52,50
Schoolkamp prehistorie of middeleeuwen48 uur20-34 € 95,-
Schoolreis3-4 uur>200 € 9,50

Begeleiders betalen een gereduceerd tarief, bekijk hiervoor de pagina van het betreffende programma.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Direct aanvragen?

Weet je al wat je wilt en wil je zo snel mogelijk een datum vastleggen bij ons? Vul dan het formulier voor scholen in en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.

Aanvraagformulier scholen

Direct aanvragen?

Vragen over ons aanbod voor scholen?

Stel je vraag aan ons door te bellen met 040 - 252 22 81 of te mailen naar info@prehistorischdorp.nl. Wij denken graag met je mee.