Openingstijden

dinsdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur

Op maandag geopend tijdens feestdagen, waaronder Pasen en Pinksteren (tijden kunnen afwijken), en tijdens schoolvakanties.

Seizoenseinde is op zondag 28 oktober.

Voor kinderfeestjes, families, groepen en bedrijven bieden we het hele jaar door bijzondere arrangementen. Lees verder voor meer info.

Kijk hier voor een routebeschrijving.

Tickets

De entreeprijs bedraagt 9,50 euro per persoon. Kinderen t/m 3 jaar, begeleiders gehandicapten* en Museumkaarthouders gratis.

Tip: Download thuis alvast gratis De Tijdkijker in Google PlayStore en AppStore. 

Koop direct je tickets

Ontvang je tickets per mail. Géén reserverings-, of bijkomende kosten.

Onder 16 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

* Maximaal 1 begeleider per persoon, niet in combinatie met arrangementen.

Abonnementen

Met een abonnement heb je het hele seizoen gratis toegang. Beleef alle evenementen; historisch Pasen, de Vikingmarkt, een belegering in de Tachtigjarige jarige oorlog, overleven in de prehistorie en nog veel meer. Op het middeleeuwse marktplein is de sfeer altijd fijn! In het weekend kun je heerlijk lunchen in onze middeleeuwse herberg Den Bonten Os. En iedere woensdag is er een nieuwe activiteit te beleven in het Historisch Ambachtenlab!

Dit alles voor slechts 24,95 euro te verkrijgen bij de receptie.

Gezinnen krijgen 15% korting!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden? Tijdens het seizoen is preHistorisch Dorp geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties zijn wij ook op maandag geopend.

Wat kost een kaartje? Een kaartje kost 9,50* euro. Kinderen t/m 3 jaar en een begeleider van een gehandicapt persoon hebben gratis toegang.

Is mijn Museumkaart geldig? Ja, op vertoon van jouw Museumkaart heb je gratis* toegang tot preHistorisch dorp.

Krijg ik gezinskorting? Nee, maar als je vaker wilt komen, hebben wij wel zeer voordelige abonnementen. Zie hierboven.

Heeft u ook abonnementen? Ja, met een abonnement heb je het hele seizoen gratis toegang.

Kan ik mijn hond meenemen? Ja, mits aangelijnd is je hond ook welkom bij het museum.

Kan ik ergens eten kopen in het park? Ja, in het weekend en tijdens schoolvakanties ben je bij herberg 'Den Bonten Os' aan het marktplein van harte welkom. Bekijk het menu.

Hebben jullie speciale evenementen? Ja, van speciale themaweken en -weekends tot extra activiteiten. Kijk voor verdere informatie op onze site onder agenda.

Kan ik met mijn PIN pas betalen? Ja, bij de kassa is een PIN apparaat aanwezig. In herberg ‘Den Bonten Os’ kun je uitsluitend met je pinpas betalen.

Zijn er rondleidingen in het museum? Ja, enkele keren per dag zullen onze Tijdgidsen je meenemen voor een zeer informatie rondleiding. Aanvangstijden kun je navragen bij de receptie en staan vermeld op het bord op het middeleeuwse marktplein. Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij, geheel vrijblijvend, een rondleiding op maat. Hier voor kun je telefonisch contact met ons opnemen. 
Daarnaast is er ook een virtuele rondleiding. Deze Tijdkijker is een innovatieve app die je thuis al kunt Downloaden.

Is preHistorisch Dorp voor gehandicapten toegankelijk? Ja, er zijn verharde paden aangelegd en alle huizen zijn ook toegankelijk. Ook scootmobielen zijn uiteraard welkom in ons museum. 

Maakt een museummedewerker foto's van de historische activiteiten? Onze fotograaf maakt mogelijk foto's op de dag van uw bezoek voor (online) promotionele activiteiten.

Kan ik mijn mobiele telefoon opladen in het museum?  Ja, dat kan in herberg ‘Den Bonten Os’.

Kan ik meedoen met de activiteiten? Ja, onder begeleiding zijn er diverse activiteiten waar je met je kinderen aan kunt deelnemen. Zie hiervoor de Agenda.

Spreekt u ook Engels? Alle activiteiten worden ook in het Engels aangeboden.

Heeft u nog andere vragen? Hiervoor kunt je terecht bij  info@eindhovenmuseum.nl  of telefonisch via 040-252 22 81


*Voor bijzondere evenementen kan een toeslag berekend worden. Deze is vermeld op de evenementenpagina.