Ambachten van vroeger 2021

Ambachten van vroeger 2021

Zie en beleef oude ambachten

Wil jij oude ambachten met eigen ogen zien en beleven? Kom dan naar het ambachtenweekend in het preHistorisch Dorp op 2 & 3 oktober 2021.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Ontdek oude ambachten

Tijdens dit ambachtenweekend ontdek je speciale historische ambachten uit vroegere tijden, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Zo stoken we een veldoven én biscuitoven aan om potjes te bakken, spinnen en weven we kleding en smeden we de mooiste producten. Daarnaast kun je iets in tin laten gieten door onze ambachtsdame, mergel bewerken in de middeleeuwen of bronzen sieraden maken. Op zaterdag 2 oktober is er ook een leerbewerker aanwezig!

Er zijn verschillende historische bewoners met hun handen aan het werk, denk bijvoorbeeld aan: 

  • Pottenbakken
  • Houtbewerking
  • Smeden
  • Kleding- en textielbewerking

Ontdek hoe onze ambachtslieden het aanpakken, verfijn je eigen technieken of ontdek je nieuwste hobby.

Wol spinnen
Ben je een ervaren spinner en wil je eens in een andere omgeving wol spinnen? Neem dan je spinnewiel mee of neem plaats aan een van onze vele spinnewielen! Het grote spinnewiel mag ook getest worden.
Heb je nog geen ervaring maar wil je het graag leren? Schuif dan aan in goed gezelschap van ervaren spinsters die jou het vak kunnen leren. Zo houden we samen dit prachtige ambacht in leven.

Ontdek oude ambachten

Reserveer je ticket

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om vooraf een tijdslot te reserveren. Je hoeft geen coronatoegangsbewijs te tonen bij bezoek aan Ambachten van Vroeger.

Prijs: € 9,95.
Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon).
Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Openingstijden: van 09:30 tot 17:00 uur.

Reserveer je ticket

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Kom je nog eens langs?