Beauty & Fashion

Beauty & Fashion

Tijdloze mode en muziek

Hey fashionista! Kom je naar Beauty & Fashion door de eeuwen heen in het preHistorisch Dorp? We vieren midzomer op 17 & 18 juni met tijdloze mode en muziek! (Her)ken jij de combi’s en stijlen van vroeger?

Tickets

Beauty & Fashion door de eeuwen heen

Beauty & Fashion door de eeuwen heen is het jaarlijks terugkerend weekend in het preHistorisch Dorp over de geschiedenis van kleding en schoonheid. In 2023 vindt het op 17 & 18 juni plaats: dat belooft een mooi weekend vol pracht en praal!

Tijdens deze prachtige twee dagen komt het preHistorisch Dorp tot bloei met de mooiste stoffen, de fijnste textieltechnieken en eeuwenoude beautytips. Verschillende historische bewoners in het openluchtmuseum delen oude kennis en de trends van vroeger. Zo ontstaat er een weekend vol schoonheid dat je niet wilt missen. Sluit jij je tijdens midzomer aan bij de vele historische fashionista’s?

Beauty & Fashion door de eeuwen heen

De eerste en laatste mode

Op zaterdag 17 & zondag 18 juni kijk je je ogen uit in het preHistorisch Dorp! Ben je benieuwd hoe schoenen vroeger werden gemaakt? Gelderse Roos geeft een boeiende demonstratie en je kunt zelfs handgemaakte schoenen kopen. Daarnaast wordt er een reconstructie gemaakt van een prachtige Romeinse jurk op het weefgetouw. Leder en Draet zullen oude en vergeten technieken van leder- en textielbewerking demonstreren. En… vergeet niet langs de middeleeuwse kapsalon te gaan als je jezelf een historisch kapsel wilt aanmeten!

De middeleeuwse re-enactmentgroep 't Vaerdich Volk is volledig gekleed in authentieke middeleeuwse kledij. Kostuumgroep de Zaanse Kaper daarentegen, neemt je mee op een historische reis naar de Zaanstreek tussen 1750 en 1910. En in de buurt van de Schapenboerderij vind je buitensportkleding en accessoires uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Je hopt zo van de ene naar de andere eeuw!

Maar er is nog veel meer te beleven: Leer over het prachtige luneville borduren, koop de mooiste stoffen en kom genieten van de modeshow op het marktplein! Op datzelfde marktplein vind je bovendien ook volop inspiratie voor al je vintage benodigdheden. En wil je even weg zwijmelen? Geniet dan van de muziek van onze muzikanten.

Als je op zaterdag komt, kun je om 12.00 uur en 15.00 uur genieten van een prachtig dameszangkwartet. Daarnaast zijn op zaterdag Walking Through History en de Victoriaanse groep De Gracieuse aanwezig. Kom je op zondag? Dan mag je de dames van Aangejurkt en Niki Leam zeker niet missen, ze zien er werkelijk prachtig uit!

De eerste en laatste mode

Leuk voor de jongsten

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens Beauty & Fashion door de eeuwen heen. Zo kunnen zich laten vermaken door de hilarische poppenspelers in de poppenkast. Voor de stoere jongens en meisjes is de boogbaan beschikbaar om hun schietvaardigheden te testen met een bewoner. Bezoek je de Romeinen, dan kun je daar een lekkere kruidenolie maken. En wil je je verkleden? Dat kan in onze speciale verkleedhoek! Als je honger hebt gekregen van dit alles, kun je natuurlijk ook broodjes boven het vuur bakken in de ijzertijd.

Leuk voor de jongsten

Tijd om te stralen!

Op zaterdag 17 & zondag 18 juni genieten we van de langste dagen van het jaar. Bezoek je Beauty & Fashion, dan vier je midzomer met ons mee in de buitenlucht. Op de mooiste dagen van het jaar mag jij daarom ook zelf op je mooist langskomen. Trek je zondagse (historische) kleding dus maar uit de kast en ontmoet andere mensen die zich kleden volgens de modetrends van de steentijd tot de jaren ’70.

Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

  • Datum: zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023
  • Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 13,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar. Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,-.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa op de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit, op = op.

Tickets

Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

Terugblik 2022

Benieuwd naar een impressie van Beauty & Fashion in 2022? Ga dan naar ons foto-album met highlights van vorig jaar.

Terugblik 2022

Terugblik 2022