Beauty & Fashion

Beauty & Fashion

Beauty & Fashion door de eeuwen heen

Beauty & Fashion door de eeuwen heen is het jaarlijks terugkerend weekend in het preHistorisch Dorp over de geschiedenis van kleding en schoonheid. In 2022 vindt het op 23 & 24 juli plaats: dat belooft een zomers weekend vol pracht en praal!

Tijdens Beauty & Fashion komt het preHistorisch Dorp tot bloei met de mooiste stoffen, de fijnste textieltechnieken en eeuwenoude beautytips. Ontdek bij de jager uit de prehistorie welke schilderingen men vroeger maakte, ga naar de Romeinse beautysalon voor een nieuw kapsel of bezoek het middeleeuwse ambachtshuisje voor zalfjes die allerlei kwaaltjes oplossen. Verschillende historische bewoners in het openluchtmuseum delen oude kennis en de trends van vroeger. Onmisbaar tijdens dit weekend is natuurlijk de show aan mode door de eeuwen heen!

In samenwerking met verschillende partijen ontstaat er een weekend vol schoonheid dat je niet wilt missen. Sluit jij in juli aan bij de vele historische fashionista’s?

Tickets

Beauty & Fashion door de eeuwen heen

Zien en doen

Tijdens Beauty & Fashion door de eeuwen heen op 23 & 24 juli is er veel te zien en te doen in het preHistorisch Dorp. Bewonder schoenen zoals Ötzi ze droeg, de gletsjerman die jaren geleden is ontdekt in de Alpen waar hij ruim 5.000 jaar geleden overheen trok. Ga shoppen voor vilt, stoffen of vintage schoenen in enkele van onze gebouwen. Zet je buikspieren aan het werk bij de originele poppenkastvoorstelling van de historische bewoners. Ontdek bijzondere stukken uit de collectie van Eindhoven Museum in de vitrinekast in de middeleeuwse kapel. Wil je dit weekend je eigen lichaam versieren? Laat je dan een nieuw kapsel aanmeten in de Romeinse beautysalon of ga voor een handgeprikte tattoo naar Staalbad. Voor een afspraak voor een tattoo kun je contact opnemen met Damy van Staalbad via Facebook.

Terugblik 2021

Benieuwd naar een foto-impressie van Beauty & Fashion in 2021? Ga dan naar ons foto-album met highlights van dit evenement vorig jaar.

Terugblik 2021

Terugblik 2021

Een schitterend weekend in het preHistorisch Dorp

  • Datum: zaterdag 23 en zondag 24 juli
  • Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit.

Tickets

Een schitterend weekend in het preHistorisch Dorp