Beleef het verleden

Beleef het verleden

Op tijdreis!

Kom jij tussen 18 en 21 oktober 2022 naar het preHistorisch Dorp? Dan mag jij op een heuse tijdreis vol ontdekkingen! Zodra je door de ingang van ons museum stapt, ben je in een compleet andere wereld, weg van de alledaagse hectiek. Hier beleef je het verleden van prehistorie tot late middeleeuwen.

Het museum heeft vele reconstructies van gebouwen, die zijn neergezet op basis van archeologische vondsten. Je kunt het museumpark op eigen tempo verkennen. Verken de paadjes in het museum, ruik de smeulende vuurtjes en speur in de huizen, hoeves en schuren. De bewoners die je tegenkomt, volledig gehuld in historische kleding, vertellen over alles wat je wilt weten over hun tijdperk.

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os, op het middeleeuwse marktplein, is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Nieuw: de ArcheoFactory

In de ArcheoFactory ben jij voor even de archeoloog. Kies een van de drie archeologische vindplaatsen en ontrafel de geheimen van deze vindplaats. Wie zijn er hier begraven? Wat betekenen de objecten die je in de grond vindt? Waar komen deze vandaan? Met behulp van moderne, archeologische technieken kan jij alle vragen beantwoorden. Zo kom je alles te weten over archeologie en de manieren waarop archeologen van object naar verhaal komen. 

Nieuw: de ArcheoFactory

Doe het zelf!

Op meerdere plekken in het museum kun je zelfstandig deelnemen aan historische activiteiten. Wat dacht je van schrijven met een ganzenveer, steltlopen of een wapenschild ontwerpen? Ontwaak de prehistorische jager in jezelf en werp een speer. Kleed je als een simpele schapenherder of adellijke ijdeltuit. Of ga zelf aan de slag bij de Vikingen en maak je eigen mantelspeld. Iedere keer dat je op een ‘Doe mee!’ bordje stuit, mag je zelf de handen uit de mouwen steken in het verleden.

Volg een tour

In het preHistorisch Dorp ontdek je de hele dag door, maar hierbij kun je ook wat begeleiding krijgen. Neem bijvoorbeeld bij de kassa onze museumgids mee, boordevol bijzondere feitjes over de geschiedenis! Ook kun je kiezen voor de audiotour, die je langs de vele verrassende plekken in ons museum leidt. Wil je meer persoonlijke begeleiding? Sluit dan aan bij de dagelijkse rondleiding om nóg meer over het museum te weten te komen. Tijdens deze tour neemt een historisch bewoner je mee langs alle hoogtepunten en is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

We bieden verschillende kosteloze extra's die jou dat extra beetje verdieping geven waar je naar op zoek bent.

Volg een tour

Bezoek het preHistorisch Dorp

  • Openingstijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs € 11,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Bezoek het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft voldoende gratis parkeerplekken. Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161) vind je onze pareerplaats. Parkeren op de openbare weg bij het museum is ook toegestaan en gratis. Vanuit de parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.