Duik in de prehistorie

Duik in de prehistorie

Educatief programma: prehistorie

Wat was alles ánders in de ijzertijd! De huizen, bedden, banken en gereedschappen – niks lijkt er meer op nu. Of toch wel? De mensen van 2.000 jaar geleden waren niet zo heel anders dan wij. Ook zij hielden van een boterhammetje tussen de middag! In dit programma maken we samen brood precies zoals in de ijzertijd. Daarnaast hebben we ook tijd om te spelen. Heb je bijvoorbeeld al eens gevaren in een echte boomstamkano? Bij ons kan het!

Terug naar de ijzertijd

Stap in het verleden en ga mee naar Eversham - een typisch dorpje uit de ijzertijd.

Hier scharrelen de oervarkens in de varkenskraal tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. Hier ervaar je hoe de eerste boeren leefden. Je kunt er kruidenthee drinken, vuur maken, kano varen of speerwerpen – net als 2500 jaar geleden.

Terug naar de ijzertijd

Praktische informatie

Tijdsduur: 4 uur
Tarief: € 17,25 per leerling (min. 20, max. 34*), begeleiders gratis
Leeftijd: 6 jaar en ouder

Samengevat:

  • Rondleiding & uitleg activiteiten
  • Graan malen
  • Kanovaren
  • Speerwerpen
  • Thee maken van vonk tot pot
  • Brood bakken (deeg kneden, oven stoken)

Let op: Voor de veiligheid van de kinderen en kwetsbaarheid van ons museum vragen we scholen om met minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen te komen. De begeleiders houden tijdens het uitstapje een oogje in het zeil, zodat onze historisch bewoner zich volledig kan richten op het educatieve aspect.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat, kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Aanvraag schoolbezoek

Praktische informatie