Goedgelovig

Goedgelovig

Educatief programma: vroege middeleeuwen

Het geloof speelde 1000 jaar geleden een grote rol in het leven van alledag. De kerk had net zoveel macht als de adellijke heren en arme sloebers moesten voor beide buigen. Door bedevaarten en trouw kerkbezoek kon je wel de lasten wat verlichten. Hoe ze dat deden? Daar gaan we in dit korte programma mee aan de slag!

Terug naar de vroege middeleeuwen

Lang geleden woonde er in onze 9e-eeuwse grote hoeve een belangrijke, adellijke heer. Vlieg terug in de tijd en bezoek zijn huis. Hij vertelt je over een tijd waarin rijke mannen zwaarden droegen en vrouwen in hun eentje grote huishoudens bestierden!

Terug naar de vroege middeleeuwen

Praktische informatie

Tijdsduur: 1,5 uur
Tarief: € 9,50 per leerling (min. 20, max. 34*), begeleiders gratis
Leeftijd: 8 jaar en ouder

Samengevat:

  • Tinnen bedevaartinsigne gieten
  • Spelletjes op het marktplein
  • Kaarsen maken

Let op: Voor de veiligheid van de kinderen en kwetsbaarheid van ons museum vragen we scholen om met minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen te komen. De begeleiders houden tijdens het uitstapje een oogje in het zeil, zodat onze historisch bewoner zich volledig kan richten op het educatieve aspect.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat, kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Aanvraag schoolbezoek

Praktische informatie