Herfstvakantie: overleven

Overleef het verleden

Met het vallen van het blad komt de mooiste tijd om het preHistorisch Dorp te bezoeken. Van 16 t/m 31 oktober kun je bij ons terecht voor de nodige uitdaging. Maak je borst maar nat, want je gaat back to basic! Weet jij te overleven in het preHistorisch Dorp deze herfstvakantie? Natuurlijk wel, bij ons ben je in goede handen...

Reserveer je tickets

Back to basic in Eindhoven

Als je trek hebt pak je wat uit de koelkast, of vraag je het eerst netjes aan je ouders. Maar in de natuur heb je geen koelkast! Wat moet je dan doen om aan eten te komen?

Deze herfstvakantie kom je in Eindhoven te weten hoe je voor jezelf moet zorgen wanneer je bent overgeleverd aan de natuur. In het preHistorisch Dorp leer je niet alleen hoe je aan eten en drinken komt, maar ook hoe je warm en droog blijft en wat je moet doen als je ziek bent of jezelf hebt bezeerd.

Leer van onze overlevers hoe men dit vroeger deed, met de kennis van toen én nu! Beleef (en overleef) een leerzame en spannende dag bij ons en word ook een historische survival-expert.

Tip: overleven is een schone zaak, maar trek vooral niet je zondagse kleren aan ...

Aarzelmaand

Oktober staat van oudsher bekend als de wijnmaand, maar ook de ‘aarzelmaand’ komt voor. Aarzel jij ook weleens over jouw visie op het verleden? Ontdek dan in de herfstvakantie hoe jij er echt over denkt.

Naast de wijnmaand kent de oktober ook de naam ‘aarzelmaand’. Maar wat valt er dan te aarzelen in oktober? Aarzel niet en ontdek deze herfstvakantie hoe het zit met onze geschiedenis.

Reserveer je tickets en tijdslot in de herfstvakantie

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp in de herfstvakantie. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om je ticket online te kopen en een tijdslot te reserveren. 

Kies voor een ochtend- of middagbezoek: 

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur 

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Tickets

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

  • Datum: Herfstvakantie 2021 (16 t/m 31 oktober)
  • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
  • Prijs: normale entreeprijs, € 9,95. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve