Speelplezier in het verleden

Speelplezier in het verleden

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

Het is herfstvakantie en de historische bewoners van het preHistorisch Dorp kunnen niet wachten om jou te ontmoeten! Jongleren, dobbelen, bikkelen, tollen, kegelen, springen… Deze vakantie staat volledig in het teken van historische spellen. Spelenderwijs ontdek je hoe de mensen vroeger leefden en wat ze allemaal deden. Ben jij klaar voor een duik in het verleden?

Goed om te weten: de herfstvakantie is voorlopig jouw laatste kans om het museum te bezoeken, want na 3 november sluit het preHistorisch Dorp haar poorten voor de wintersluiting. Zorg dus zeker dat je dit jaar nog even ons openluchtmuseum in prachtige herfstkleuren bezoekt!

Tickets

Historisch speelplezier

Reis langs verschillende tijden en ontdek hoe de mensen van de steentijd tot de vroegmoderne tijd hun dagen vulden. Natuurlijk is er voor jou ook van alles te doen! Bouw in de prehistorie met grote takken een hut, speel met een diabolo als een echte middeleeuwse artiest of ga met een kano het water op als een jager. Bij de Romeinen bouw je een echte Romeinse brug of maak je een tangram - een gigantische houten puzzel uit de Romeinse tijd. 

Spelletjesfanaten kunnen hun hart ophalen, want er wacht hen een schat aan vermakelijke spellen in het museum. Lukt het jou om de diabolo de lucht in te slingeren en weer op te vangen, of wil je leren jongleren? De stokpaardjesrace is perfect voor wie zin heeft om lekker te rennen op het uitgestrekte grasveld en erachter te komen wie de snelste is. 

Binnen, in de imposante vroegmiddeleeuwse hoeve, daag je jouw medespeler uit voor een spannend potje van het eeuwenoude molenspel. En ben jij een ware scherpschutter, dan moet je zeker even een kijkje nemen bij de boogbaan naast deze hoeve, want daar kan je boogschieten!

Tickets

Historisch speelplezier

Ontmoet onze bewoners

In het preHistorisch Dorp komt de geschiedenis tot leven. Tijdens jouw bezoek ontmoet je dan ook verschillende historische bewoners, die je graag laten zien hoe mensen vroeger leefden en werkten. In alle tijden, van de prehistorie tot de late middeleeuwen, staan bewoners voor je klaar die je de geheimen verklappen van het leven in andere tijden. Vaak kunnen zij ook wel wat hulp gebruiken bij hun dagelijkse bezigheden. Help jij ze met vuur maken, graan malen of wol vilten? Ze zullen je dankbaar zijn!

Ontmoet onze bewoners

Zelf op ontdekkingstocht met het doeboekje

Als je het museum binnenkomt krijg je een doeboekje mee. Met dit boekje kun je het hele museum gaan ontdekken: het is niet alleen een handige gids, maar staat ook vol uitdagingen en spelletjes. Gebruik het als kompas op jouw tijdreis, maar vergeet niet om goed om je heen te kijken: er gebeurt namelijk veel meer dan je denkt! Kruist een historische bewoner je pad? Spreek hem of haar dan gerust aan en vraag ze het hemd van het lijf!


Ben jij een speurneus die nog wel wat extra uitdaging kan gebruiken? De kleinste details van het museum ontdek je tijdens de fotospeurtocht!

Dagelijks poppenkastvoorstelling

Iedere dag kun je op de bankjes voor de poppenkast aan het marktplein plaatsnemen en genieten van een nieuwe poppenshow. Er is dagelijks om 15:00 uur een voorstelling. Onze historische bewoners nemen je elke keer mee in een nieuw hilarisch verhaal. Wie zou er nu weer de hoofdrol spelen? Is het de heks, de draak, of de koning?

Dagelijks poppenkastvoorstelling

Rondleidingen

Ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je meer weten over de reconstructies van historische gebouwen in ons museum? Wil je weten wie er allemaal samen leefden in een hoeve en wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld de jagers en de eerste boeren? Dit en nog veel meer leer je tijdens de gratis rondleiding, die dagelijks om 13:00 uur start vanaf het marktplein. Een van onze tijdgidsen verzorgt deze rondleiding, die met name gericht is op volwassenen.

Ga je liever zelf op ontdekkingstocht? Met de museumgids of audiotour in de aanslag verzorg je eenvoudig jouw eigen rondleiding door het museum. Heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd terecht bij onze tijdgidsen. Kom je met een groep? Het is ook mogelijk een privérondleiding te boeken.

Rondleidingen

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

  • Datum: 19 oktober t/m 3 november
    Let op: op maandag 28 oktober is het preHistorisch Dorp gesloten.
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa.

Tickets

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

Na de herfstvakantie: wintersluiting

Na een mooi seizoen sluiten we op 4 november 2024 onze poorten en gaat het museum voor vijf maanden dicht. De herfstvakantie is dus voorlopig jouw laatste kans om het preHistorisch Dorp te bezoeken. Waar wacht je nog op? Plan je bezoek voor het te laat is!

Route

Fiets:
Kom bij voorkeur op de fiets naar het preHistorisch Dorp! Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling direct tegenover de ingang.

Openbaar vervoer:
Stippel je route naar station Eindhoven Centraal en het preHistorisch Dorp gemakkelijk uit op 9292 of bekijk onze routevideo.

Auto:
Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Het is ook mogelijk om aan de ventweg te parkeren. We vragen je om niet te parkeren in de wijk rondom ons museum.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Antoon Coolenlaan 5, deze ligt het dichtst bij de snelweg en zo vermijd je de binnenstad. Ideaal als je van buiten Eindhoven komt! Vanaf deze parkeerplaats maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve