Middeleeuwse speelweken

Middeleeuwse speelweken

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

Middeleeuwse speelweken: Kom spelen en knutselen in de herfstvakantie

Kinderspel?! Kinderspeelgoed is van alle tijden. Kinderen speelden al duizenden jaren geleden met poppetjes van klei, miniatuurwagentjes en ballen. De schilder Bruegel heeft in 1560 een prachtige prent geschilderd waarop heel veel kinderspelletjes staan die de kinderen toen speelden. Denk aan bikkelen, koten, hoepelen en nog veel meer. De meesten van ons hebben nog nooit gehoord van deze volksspelletjes, terwijl kinderen in de middeleeuwen zich er prima iedere dag mee vermaakten.

Die spelletjes gaan we in de herfstvakantie, van 10 t/m 25 oktober 2020 (13 oktober gesloten) allemaal doen. Sommige speeltjes zijn leuke knutselwerkjes die je kan maken, andere spelletjes doe je samen met ons of je vrienden en familie. Lekker ravotten met anderen of juist rustig binnen knutselen met de historische bewoners. Aan de hand van het schilderij kun jij in het preHistorisch Dorp alle spelen ‘verzamelen’. Het speelgoed dat je zelf maakt mag je uiteraard mee naar huis nemen – dan kun je thuis verder spelen!

Deze vakantie vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

Liever een andere dag?