Herfstvakantie: overleven

Herfstvakantie: overleven

Overleef het verleden

Met het vallen van het blad komt de mooiste tijd om het preHistorisch Dorp te bezoeken. Van 16 t/m 31 oktober 2021 kun je in ons openluchtmuseum ons terecht voor de nodige uitdaging. Maak je borst maar nat, want je gaat back to basic! Weet jij te overleven in het preHistorisch Dorp deze herfstvakantie? Natuurlijk wel, bij ons ben je in goede handen...

Deze vakantie vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Back to basic in Eindhoven

Als je trek hebt pak je wat uit de koelkast, of vraag je het eerst netjes aan je ouders. Maar in de natuur heb je geen koelkast! Wat moet je dan doen om aan eten te komen?

Deze herfstvakantie kom je in Eindhoven te weten hoe je voor jezelf moet zorgen wanneer je bent overgeleverd aan de natuur. In het preHistorisch Dorp leer je niet alleen hoe je aan eten en drinken komt, maar ook hoe je warm en droog blijft en wat je moet doen als je ziek bent of jezelf hebt bezeerd.

Leer van onze tijdgidsen op verschillende binnen- en buitenlocaties hoe men dit vroeger deed, met de kennis van toen én nu! Beleef (en overleef) een leerzame en spannende dag bij ons en word ook een historische survivalexpert.

Om 13:00 uur is er iedere dag een rondleiding voor volwassenen die meer over het museum te weten willen komen.

Tip: overleven is een schone zaak, maar trek vooral niet je zondagse kleren aan ...

Back to basic in Eindhoven

Zes overlevingsthema's

Het museum is van 16 t/m 31 oktober 2021 ingedeeld in 6 thema's: regen, honger, kou, dorst, ziektes en vijanden. Lukt het jou om iedere plek te overleven?

 • Bescherm jezelf tegen de regen
  Bouw mee aan een hut van takken, maak van een zeil een tent en ontdek hoe de natuur beschutting kan bieden.
 • Versla de honger
  Leer hoe je graan kunt malen om brood te bakken, maak van melk boter en kaas en ontdek hoe je vlees en vis door roken langer houdbaar kunt maken.
 • Bescherm je tegen de kou
  Ontdek hoe je met verschillende materialen vuur kunt maken, van een vuursteen tot een vergrootglas! Ontdek ook hoe je gloeiende kooltjes kunt bewaren en wat tondel is.
 • Les je dorst
  Zuiver je eigen water en verplaats het van de ene naar de andere plek.
 • Red jezelf van ziektes en ongelukken
  Leer hoe je afkomt van een kriebelhoest en wat je kunt doen als je je been gebroken hebt. 
 • Versla de vijand
  Oefen in het boogschieten, zwaardvechten. kruisboogschieten en andere strijdtechnieken!
Zes overlevingsthema's

Reserveer je tickets in de herfstvakantie

Koop je toegangskaartjes voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp in de herfstvakantie online of aan de kassa. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, is het verstandig om vooraf je ticket online te kopen. Het museum is dagelijks open van 09:30 tot 17:00 uur.

Doe het zelf!

Op meerdere plekken in het museum kun je zelfstandig deelnemen aan historische activiteiten. Wat dacht je van speerwerpen, vlot trekken of schrijven met een ganzenveer?

Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

 • Datum: 16 t/m 31 oktober 2021
 • Tijd: van 09:30 tot 17:00 uur
 • Prijs: € 9,95. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
 • Kaartverkoop: online en aan de kassa, zolang de voorraad strekt
 • Coronamaatregelen: geen coronatoegangsbewijs, zie ook onze overige maatregelen
Herfstvakantie in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve