Meivakantie

Meivakantie

Ga op tijdreis

Heb je ooit gedroomd van een tijdmachine? Deze meivakantie is je kans om die droom werkelijkheid te laten worden in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! In ons museum brengt elke stap je bij een andere periode uit de geschiedenis: van het jagen in de prehistorie tot de ambachten van de middeleeuwen. Laat je verrassen door de historisch bewoners, leef je uit met verschillende activiteiten uit het verleden of kijk je ogen uit in de eeuwenoude hoeves. Een bezoek aan ons museum is absoluut kidsproof!  

Tickets

Ga op tijdreis

Op ontdekkingstocht

In de meivakantie is er iedere dag van alles te beleven in het museum. Je reist langs tientallen eeuwen geschiedenis en komt oog in oog te staan met historische bewoners van de prehistorie tot de middeleeuwen. Hoe overleeft een jager met vuurstenen en een speer? Wat deden de eerste boeren en hoe zit het eigenlijk met de middeleeuwers en hun handel en steden? Geniet van de verhalen en hou je vooral niet in om ook zelf je handen uit de mouwen te steken. Wat dacht je van vuur maken zonder lucifers, boogschieten, of een broodje bakken? En kun je niet kiezen, dan doe je het gewoon allemaal!

Op ontdekkingstocht

Gratis doeboekje

Kom je deze meivakantie naar het preHistorisch Dorp? Dan ontvang je bij de ingang gratis een doeboekje. Dit boekje geeft je meer informatie over alles wat je in het preHistorisch Dorp kunt ondernemen: zowel buiten op het plein en de erfjes, als binnen in de hoeves en boerderijen. Bovendien bevat het boekje diverse activiteiten en puzzels die je meer inzicht geven in het verleden. Verhalen van historische figuren leiden je door verschillende tijdperken en de bezienswaardigheden en activiteiten in het preHistorisch Dorp. Ook zit het boekje tjokvol puzzels die je thuis of in het museum kunt maken. Na je bezoek mag je het doeboekje mee naar huis nemen, ideaal om nog even na te genieten van je tijdreis!

Leuke extra's

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes; je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Daarmee word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis. Voor € 3,- kun je bij de kassa ook een fotospeurtocht kopen, perfect voor ware speurders. Of wil je even zelf archeoloog zijn? De ArcheoFactory is open!

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Leuke extra's

Historisch speelplezier

Ben je een echte doener? Geen zorgen, je bent bij ons op de juiste plek én tijd! Maak bijvoorbeeld eens je eigen eigen hut met takken, leer een vuurtje stoken zonder lucifers of aanmaakblokje of grijp de kans om met pijl en boog te schieten. Vies worden mag ook: in de leemkuil kun je spelen of je eigen amulet maken. Jong en oud kan zich hier uren vermaken... Kun je niet kiezen? Dan doe je het gewoon allemaal!

Lukt het je om alle historische activiteiten in één dag te doen? Dan nemen onze bewoners hun muts of kaproen voor je af… Knap hoor!

Historisch speelplezier

Meivakantie in het preHistorisch Dorp

  • Datum: Meivakantie 2024: 28 april t/m 5 mei (zaterdag 27 april gesloten)
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Aan de kassa zijn ook Museumkaarten verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Meivakantie in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.

Route

Er is nog meer te ontdekken...