Meivakantie 2022

Meivakantie 2022

Tijdreizen op vakantie!

Zin in een tijdreis? Je hoeft echt niet ver te reizen, want deze meivakantie reis je in het preHistorisch Dorp in Eindhoven langs tientallen eeuwen geschiedenis. Sta oog in oog met een prehistorische jager, stap in een boomstamkano met een dappere ijzertijdboer of schrijf de mooiste brieven met een middeleeuwse ambachtsman- of vrouw. In het preHistorisch Dorp is er iedere dag in de meivakantie wat leuks te maken, iets spannends te ontdekken of een nieuwe historisch bewoner te ontmoeten!

Deze vakantie vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Tijdreizen op vakantie!

Leuk én leerzaam

In het preHistorisch Dorp ontmoet je mensen uit onze geschiedenis. De jagers en verzamelaars vertellen je hoe je overleeft in een tijd van vuurstenen en de jacht. De eerste boeren weten alles over de opkomst van brood en vee, en onze middeleeuwers geven je een blik in de tijd van handel en steden. Zelfs voor de doorgewinterde geschiedenisfan valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes; je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Daarmee word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis.

Ben je meer een doener? Geen zorgen, je bent bij ons op de juiste plek én tijd! Maak bijvoorbeeld eens je eigen wapenschild met de symbolen van toen, leer een vuurtje stoken zonder lucifers of aanmaakblokje of grijp de kans om met pijl en boog te schieten. Kinderen kunnen zich uren vermaken... Kun je niet kiezen? Dan doe je het gewoon allemaal!

Om 13.00 uur en 15.00 uur kun je een rondleiding volgen met een van onze gidsen. Deze start vanaf het middeleeuwse marktplein. Dat kun je niet missen!

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op datzelfde marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Leef je uit

In ons Eindhovense openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleren, tot de modder aan je schoenen. Tip: trek vooral niet je zondagse kleren aan ... Dit is misschien wel het enige museum in Nederland waar je gegarandeerd vies wordt!

Leef je uit

Doeboekje

Met het gloednieuwe doeboekje van het preHistorisch Dorp beleef je de spannendste avonturen in het museum! Leer vuur maken, bouw een miniboerderij of maak een amulet. Je ontdekt de geschiedenis met onze toffe opdrachten die je alleen of samen met onze bewoners uitvoert. Daarnaast vind je er bijzondere puzzels, zodat je thuis nog even na kunt genieten van je bezoek. Je krijgt het doeboekje bij binnenkomst gratis mee. Hieronder zie je een impressie.

Meivakantie

  • Datum: Meivakantie 2022 (23 april t/m 8 mei 2022, woensdag 27 april gesloten)
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Meivakantie

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Er is nog meer te ontdekken...