Middeleeuwse jaarmarkt

Middeleeuwse jaarmarkt

Theater uit de middeleeuwen

Markthandelaren die hun waar aanbieden, een muzikant die op zijn kromhoorn de laatste liedjes speelt, lachende mensen bij het straattheater, de nar die iemand belachelijk maakt, een ambachtsman aan het werk… Het is maar een greep uit de dingen die je ziet op een middeleeuwse jaarmarkt. En op 27 augustus is het zover: dan organiseert het preHistorisch Dorp een feestelijke markt geheel in middeleeuwse sferen! Kom ook en geniet van al het theater dat zo’n markt met zich meebrengt.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Theater uit de middeleeuwen

Waar uit het verleden

Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen bezoekers in het preHistorisch Dorp in Eindhoven terecht voor een bruisende middeleeuwse markt. Op de jaarmarkt is voor ieder wat wils: houten kommen, metalen gebruiksvoorwerpen, schapenvachten en nog veel meer. Je gaat naar Maiden Minne toe voor de fijnste stoffen. Voor prachtig handgemaakt houtwerk neem je een kijkje bij het Noeste Leven. De pottenbakkers verkopen een groot aanbod middeleeuws aardewerk. Voor heerlijke honing en andere bijproducten ga je naar Imkerij de Walhut. Wil je met ijzerwerk naar huis? Kijk dan bij Ghemertse Luyden voor een handgemaakte bijl of tref Black Oak Forge in de middeleeuwse smederij voor allerlei smeedwerk.

Waar uit het verleden

Gevechtsdemonstraties

Onze jaarmarkt is natuurlijk niet complet zonder een aantal ridders! Zij zullen zorgen voor gevechtsdemonstraties, volledig gekleed in harnas. Kijk niet gek op als ze zich ook even helemaal uitleven op het marktplein en op de vuist gaan met elkaar. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen in hun kampement. Ontdek de jonkvrouwen achter de ridders en de jonge schildknapen die de ridder helpen in het harnas te hijsen. Want zo’n harnas is behoorlijk zwaar!

Tickets

Gevechtsdemonstraties

Middeleeuwse activiteiten

Als je liever zelf aan de slag gaat, dan is er ook genoeg te beleven. Kinderen en volwassenen doen mee met riddertrainingen en leren op een speelse manier de middeleeuwse vechttechnieken. Met spies, handkanon of zwaard bijvoorbeeld. Of ontwerp je eigen wapenschild, waarop de belangrijkste eigenschappen van je familie of gezelschap afgebeeld staan. Misschien leer je liever de fijne kneepjes van de het middeleeuws boogschieten? Of maak je je eigen kaars voor de donkere dagen? Of ga je liever kalligraferen in de middeleeuwse tent? Ook die ervaring mag je op 27 augustus opdoen in het preHistorisch Dorp!

Middeleeuwse activiteiten

Middeleeuwse jaarmarkt in het preHistorisch Dorp

  • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
  • Datum: zondag 27 augustus 2023
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
     

Tickets

Middeleeuwse jaarmarkt in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het makkelijkst bereikt met het OV of de fiets.

Route

Iets anders dan de middeleeuwen beleven?