Museumweek

Museumweek

Word jij een tijdreiziger?

Kom naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven en vergroot je wereld met 10.000 jaar historie. In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van prehistorie tot de Tachtigjarige Oorlog. Bezoek ons tijdens de Museumweek en ontdek het zelf.

Word jij een tijdreiziger?

Museumweek

Van 1 april t/m 7 april is het Nationale Museumweek. Het preHistorisch Dorp is tijdens deze week open op alle dagen behalve maandag.

Huizen van vroeger
In de historische huizen van het preHistorisch Dorp ervaar je tijden van vroeger. Af en toe tref je er een bewoner, die jou meer kan vertellen over het alledaagse leven in het verleden. Daarnaast mag je zelf door de huizen struinen en de inrichting bewonderen.

Doe mee!
Je hoeft niet alleen maar te kijken tijdens jouw dagje uit in ons museum. Er valt net zo veel te doen! Ontwaak de prehistorische jager in jezelf en werp een speer. Kleed je als een simpele schapenherder of adellijke ijdeltuit in de vroege middeleeuwen. Of ga zelf aan de slag in een middeleeuws huisje en maak je eigen mantelspeld. Op meerdere plekken in het museum kun je zelfstandig deelnemen aan deze historische activiteiten.

Gratis rondleidingen
Tijdens de Museumweek organiseert het museum op weekdagen dagelijks een extra rondleiding. Hierin kun je onder begeleiding van een historisch bewoner alle parels van het museum ontdekken. Samen wandel je van de steentijd naar de vroegmoderne tijd. Bewonder de bijzondere gebouwen, dagelijkse gebruiken en meer. 

Lunch
Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

De diepte in

Je kunt ook zelfstandig op ontdekkingstocht door de eeuwenoude hoeves en boerderijen! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Daarmee word jij in korte tijd al luisterend of lezend een expert op het gebied van de geschiedenis. Je ontdekt zo meer over verschillende periodes uit de geschiedenis, van steentijd tot vroegmoderne tijd.

De diepte in

Gratis met Museumkaart

Met de Museumkaart bezoek je het preHistorisch Dorp altijd gratis. Alle activiteiten die je tijdens de Museumweek in het preHistorisch Dorp kunt ondernemen, zijn ook gratis. Deze week mag je jouw Museumkaart zelfs uitlenen aan een ander die nog geen Museumkaart heeft. Ben je fan van ons museum en wil je iemand anders deze beleving bieden? Leen je kaart dan uit aan een ander. 

Let op: per kaart mag er één bezoeker naar binnen, jouw kennis komt die dag dus in plaats van jou.

Gratis met Museumkaart

Museumweek in het preHistorisch Dorp

  • Datum: van 1 t/m 7 april 2023
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Museumweek in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto of in een touringcar? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Toe aan een ander dagje uit?