Musketiers in het preHistorisch Dorp

Musketiers in het preHistorisch Dorp

Musketiers in het preHistorisch Dorp

De weekenden in het preHistorisch Dorp zitten bomvol verrassingen: dit weekend loop je echte musketiers tegen het lijf! Levende geschiedenisgroep Compagnie Grolle slaat een kampement op in ons openluchtmuseum. Zij beelden de 17e eeuw uit in legerkostuums. Wijde pofbroeken, bijzondere ambachten, authentieke kookkunsten en verdedigingstechnieken uit de Tachtigjarige Oorlog: het komt dit weekend allemaal voorbij.

Naast de musketiers kom je nog veel meer bewoners uit de geschiedenis tegen: jagers en verzamelaars in de prehistorie, de allereerste boeren of een middeleeuwse stedeling. Ze staan klaar om jou alles te vertellen over de periode waarin zij leven. Wil je liever wat ondernemen? Dan ben je dit weekend in het preHistorisch Dorp op de juiste plek. Voor jong en oud zijn er verschillende historische activiteiten om uit te kiezen, zoals boogschieten of boomstamkano varen. Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Liever een andere dag?