Nationale Museumweek 2022

Nationale Museumweek 2022

Stap in het verleden en open je wereld

Kom naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven en vergroot jouw wereld met 10.000 jaar historie. In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van prehistorie tot Tachtigjarige Oorlog. Bezoek ons tijdens de Nationale Museumweek en ontdek het zelf.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Stap in het verleden en open je wereld

Nationale Museumweek

Historische bewoners
In de nagebouwde historische huizen van het preHistorisch Dorp tref je verschillende bewoners aan. Deze historische figuren openen voor jou de wereld van het alledaagse leven in het verleden. Ze vertellen je graag alle bijzonderheden uit hun tijd: van verhalen over de jacht in de prehistorie tot de rol van mannen en vrouwen in de middeleeuwse ambachtsgilden. Ze demonstreren hun vak en delen hun kennis, zodat jij kunt ontdekken hoe jouw leven in die andere tijd geweest zou kunnen zijn.

Gratis rondleidingen
Tijdens de Nationale Museumweek organiseert het museum op weekdagen om 15:00 uur dagelijks een extra rondleiding. Hierin kun je onder begeleiding van een historisch bewoner alle parels van het museum ontdekken. Samen wandel je van de steentijd naar de vroegmoderne tijd. Bewonder de bijzondere gebouwen, gebruiken en meer. 

Lunch
Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Weekendtip!
Tijdens het weekend is er nóg meer te beleven. Neem het gratis doeboekje mee bij de ingang en ga zelfstandig op stap. Voor doeners is ons museum namelijk de juiste plek! Maak bijvoorbeeld eens je eigen wapenschild met de symbolen van toen, leer een vuurtje stoken zonder lucifers of aanmaakblokjes of grijp de kans om met pijl en boog te schieten. Kun je niet kiezen? Dan doe je het gewoon allemaal!

Met de Museumkaart bezoek je het preHistorisch Dorp altijd gratis. Alle activiteiten die je tijdens de Nationale Museumweek in het preHistorisch Dorp kunt ondernemen, zijn ook gratis.

Beleef het verleden

In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleren, tot de modder aan je schoenen. Wees gerust, je kunt je altijd even opfrissen bij de toiletten.

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes; je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Daarmee word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis.

Beleef het verleden

Nationale Museumweek

  • Datum: van 5 t/m 10 april 2022
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs, € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Nationale Museumweek

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto of in een touringcar? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Toe aan een ander dagje uit?