Onze toekomst

Onze toekomst

Het preHistorisch Dorp groeit de komende jaren uit tot museumpark Vonk, dat naar verwachting in 2025 haar deuren zal openen. 

Waar het preHistorisch Dorp de prehistorie en historie tot en met De Tachtigjarige Oorlog laat zien, is in het nieuwe museumpark in de Genneper Parken ruimte voor de gehele geschiedenis van de stad en regio Eindhoven, dus ook de recentere geschiedenis in onder meer onze maak- en nijverheidsindustrie. 

Nieuw museumconcept

Museumpark Vonk maakt op één plek de gehele geschiedenis op een aansprekende manier toegankelijk voor inwoners, nieuwkomers en toeristen. Museumpark Vonk is een innovatief museumconcept dat recht doet aan de historisch gegroeide identiteit van Eindhoven. Het museum betrekt je op een eigentijdse manier bij het verleden door je zelf actief de geschiedenis mee te laten maken. Zo bouw je straks onder meer zelf historische verhalen.

vonk.nl

Drie onderdelen

De rode draad in Museumpark Vonk is zelf geschiedenis mee maken: aan de slag! 

Museumpark Vonk gaat bestaan uit drie hoofdonderdelen, zowel binnen als buiten. 

1.    Entreegebouw 
Met introshow die je onderdompelt in 15.000 jaar geschiedenis en een interactieve tijdlijn met collectiestukken voor verdieping. 

2.    Maakschuur
Een interactieve werkplaats waar je met professionele makers samenwerkt aan ‘vonken’: levensgrote interactieve installaties. 

3.    Park 
Een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Met bestaande historische reconstructies van het preHistorisch Dorp, afgewisseld met de ‘vonken’ uit de Verhalenfabriek. 

Meer weten over Museumpark Vonk?

Bekijk de website van Museumpark Vonk.

vonk.nl

1416

Vragen over Museumpark Vonk met Ward Rennen

Een uitbreiding zoals deze roept veel vragen op. Directeur-bestuurder van het Eindhoven museum, Ward Rennen, beantwoordt in de video hieronder een aantal van deze vragen.