Opening preHistorisch Dorp

Opening preHistorisch Dorp

Openingsweekend

Op 30 maart is het zover: het preHistorisch Dorp opent haar poorten voor een nieuw seizoen! Tijdens het paasweekend, van 30 maart tot en met 1 april, staat er een feestelijke opening op het programma. 

Tickets

Wat is er te doen?

Tijdens de eerste drie openingsdagen is er extra veel te beleven in het museum. Onze historische bewoners staan te trappelen om je mee terug in de tijd te nemen met hun verhalen en oude technieken. Neem een kijkje bij de pottenbakkers en leer hoe je kan werken met klei, schuif aan bij het vuur om zelf een broodje te bakken en geniet op meerdere plaatsen in het museum van de verhalen van ambachtslieden die maar al te graag hun kennis met je delen. Toe aan wat actie? Leef je dan uit op de boogbaan, werp een houten speer, of gebruik je spierballen om pennen te slaan. 

Wat is er te doen?

Nieuw: Middeleeuws Labyrint

Aan de rand van het marktplein kun je iets nieuws ontdekken: een heuse doolhof! In het Middeleeuws Labyrint dwaal je langs de verschillende rangen en standen die ontstonden in de loop van de middeleeuwen. De stand waarin je je in die tijd bevond, werd eigenlijk al bij geboorte bepaald. En zo is de uitgang van het labyrint zeer afhankelijk van de ingang die jij kiest… 

Ga je voor geestelijken, adellieden, boeren, handelaars of toch ambachtslieden? Dit weekend is de kans ook groot dat je deze personen zelf ontmoet, want ze lopen rondom het Middeleeuws Labyrint rond!

Een leuke manier om het museum te ontdekken, want je weet van tevoren niet waar je het labyrint weer uitloopt…

Nieuw: Middeleeuws Labyrint

Historische activiteiten

We hebben allerlei historische activiteiten gepland staan, zoals demonstraties en workshops van de fijnste ambachtslieden. Of oude vertrouwde activiteiten, waaronder steentjes gooien, een verkleedpartijtje in de Adellijke Hoeve of muziek maken in de prehistorie. Maar ook andere bezigheden uit in het verleden, zoals het maken van vuur met vuursteen en vuurslag of het maken van jouw eigen fibula. En als je een spelletje wilt spelen, dan heb je op het middeleeuwse marktplein genoeg keus. 

Tickets

Historische activiteiten

Grijp de geschiedenis in ArcheoFactory

Ook de ArcheoFactory gaat weer open. De ArcheoFactory is een modern lab midden in het preHistorisch Dorp. Kies een van de drie archeologische vindplaatsen en ontrafel de geheimen van deze vindplaats. Hier ontdek je meer over verschillende moderne technieken in de archeologie, die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden. Je leert hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie maakt van het verleden. Klaar om in de geschiedenis te graven?

Meer over de ArcheoFactory

Kom smullen in de herberg

Proost je mee op het nieuwe openluchtseizoen? Middeleeuwse Herberg Den Bonten Os is ook weer open voor heerlijke hapjes en drankjes. Geniet van een gebakje, een lunch of kom lekker borrelen in het voorjaarszonnetje. De herberg serveert puur eten dat ter plekke en met aandacht voor je wordt bereid.

Onze herberg

Kom smullen in de herberg

Aftrap Nationale Museumweek

Ons openingsweekend is ook de aftrap van de Nationale Museumweek! Deze vindt plaats van zaterdag 30 maart tot en met 5 april en wij zorgen voor extra historische feestelijkheden. Ons museum is natuurlijk altijd al gratis te bezoeken met de Museumkaart, maar deze week mag je jouw Museumkaart uitlenen aan een ander die nog geen Museumkaart heeft. Ben je fan van ons museum en gun je iemand anders deze beleving? Leen je kaart dan uit aan een vriend, vriendin of familielid. Let op: per kaart mag er één bezoeker naar binnen, jouw kennis komt die dag dus in plaats van jou.

Aftrap Nationale Museumweek

Opening van het preHistorisch Dorp

  • Datum: zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Opening van het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Rondom het preHistorisch Dorp zijn voldoende gratis parkeerplekken. Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je op de parkeerplaats. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Ook kun je parkeren in de aangewezen parkeervakken aan de Boutenslaan. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Kom je later dit jaar nog eens?