Opening preHistorisch Dorp

Opening preHistorisch Dorp

Start van een nieuw seizoen in het preHistorisch Dorp

Vanaf zaterdag 27 maart 2021 opent het preHistorisch Dorp haar toegangspoorten weer en kun je 7 maanden lang de geschiedenis van dichtbij komen ontdekken. Een bijzonder moment dat vraagt om een bijzondere opening. Bestel binnnekort je ticket en kom op zaterdag 27 of zondag 28 maart naar ons openingsfeestje! 

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Tentoonstelling oudste gekleurde textiel in Nederland

Trap jij met ons het nieuwe seizoen mee af? Dan ben je getuige van een heel bijzondere onthulling. Je beleeft dan namelijk als eerste de tentoonstelling over het oudste gekleurde textiel dat we in Nederland hebben gevonden: van een jurk in een vroege-ijzertijdgraf. 

Samen met de Faculteit der Archeologie uit Leiden, Museum Jan Cunen, het Noordbrabants Museum en het Rijksmuseum van Oudheden bereiden we een tentoonstelling voor over het oudste gekleurde textiel dat we tot nu toe hebben aangetroffen. In Uden, op de Slabroekse heide, in het vroege-ijzertijdgraf van de zogenaamde ‘Vorstin van de Maashorst’. 

Deze tentoonstelling zal door Nederland rond gaan reizen en jij kunt de primeur bij ons in het preHistorisch Dorp beleven. Wij gaan de jurk namelijk reproduceren. Op zaterdag 27 maart ben je getuige van een boeklancering, krijg je de jurk te zien en kun je onze kleine en grote expositie voor het eerst bewonderen. 

Proosten op het nieuwe seizoen? Ook Herberg Den Bonten Os is weer open voor heerlijke hapjes en drankjes.

Tentoonstelling oudste gekleurde textiel in Nederland

Reserveer je tickets en tijdslot

Koop je toegangskaartjes online om het seizoen samen met ons feestelijk te openen. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om je ticket online te kopen en een tijdslot te reserveren. Kies voor een ochtend- of middagbezoek: 

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur 

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Feestelijke opening in het kort

  • Datum: zaterdag 27 & zondag 28 maart 2021
  • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
  • Prijs: normale entreeprijs, € 9,95. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online (nog niet gestart)
Feestelijke opening in het kort

Liever een andere dag?