Ridderfest 2022

Ridderfest 2022

Ridders spektakel

We gaan op z’n middeleeuws feest vieren! Dit pinksterweekend komt de adellijke elite van de middeleeuwen weer op bezoek bij het preHistorisch Dorp. Ben jij net zo ridderlijk of hoffelijk? Ontdek het tijdens Ridderfest in het openluchtmuseum van Eindhoven.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Tickets

Ridderfest

Het museum wordt overspoeld door ridders: vroege middeleeuwen, late middeleeuwen en alles ertussenin. Je ontdekt in alle eeuwen kampementen van ridders en hun gevolg. Hoe werd men tot ridder geslagen en hoe werden harnassen gemaakt? Ga het zelf bewonderen.

Zoek je wat meer rust op? Ontdek hoe je schrijft als een monnik (met ganzenveer!), leer je netjes gedragen aan de middeleeuwse eettafel of bewonder oude ambachten en bezigheden. Bijzondere entertainers uit de middeleeuwen doen je versteld staan met hun kunsten.

Als je liever zelf aan de slag gaat, dan is er ook genoeg te beleven. Kinderen en volwassenen doen mee met riddertrainingen en leren op een speelse manier de middeleeuwse vechttechnieken. Of ontwerp je eigen wapenschild, waarop de belangrijkste eigenschappen van je familie of gezelschap afgebeeld staan. Of leer je liever de fijnste kneepjes van de middeleeuwse boogschutter? Wie weet raak jij het doel in één keer! Voor de donkere dagen kun je ook je eigen kaars maken, die je vervolgens gebruikt om 's avonds bij het kaarslicht als een ware middeleeuwer te kalligraferen. Want ook die skill leer je in het preHistorisch Dorp tijdens Ridderfest!

Er valt genoeg te bewonderen dit weekend; je maakt van dichtbij mee hoe ridders, jonkvrouwen en hun hof leefden tijdens de middeleeuwen. Mis het niet!

Ridderfest

Zwaardvechtworkshops

Of je nu jong of oud bent, klein of groot: het maakt niet uit voor de middeleeuwse zwaardvechtworkshops. Voor iedereen is er een zwaardvechtworkshop die bij hem of haar past. er worden nameljk zo'n 8 x per dag workshops gegeven door echte zwaardvechtinstructeurs! De lessen zijn gericht op het oefenen van techniek en beweging, maar ook zelfverdediging speelt een belangrijke rol. Iets voor jou? Kom dan zeker langs tijdens het pinksterweekend.

Zwaardvechtworkshops

Middeleeuws plein

Geniet tijdens dit middeleeuws spektakel van een fris biertje en een lekkere hap bij de middeleeuwse herberg. Hoewel het er vroeger nog wel eens bont aan toeging in een herberg, houden wij het hier lekker gemoedelijk! Middeleeuwse muziek wordt verzorgd door de bijzondere groep middeleeuwse artiesten Datura. Van opzwepende dansbare muziek tot ballades en van volksmuziek tot drankliederen: aangename muziek tijdens jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp. Doe gerust een dansje of sluit aan bij de hofdansworkshop!

Rondom het marktplein zijn er ook genoeg middeleeuwse spelletjes te spelen, zoals steltlopen, balgooien, steentjes gooien of ringsteken. En de verliezer.... die mag aan het schandblok! Bij de middeleeuwse poppenkast is het vervolgens lachen, gieren en brullen met z'n allen.

Middeleeuws plein

Ontmoet ridders en jonkvrouwen in het preHistorisch Dorp

  • Datum: Pinksteren (zaterdag 4 juni t/m maandag 6 juni 2022)
  • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit.
  • Let op: stoere ridders gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Ontmoet ridders en jonkvrouwen in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets ondernemen bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Heb je deze evenementen al bekeken?