Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinen veroveren het openluchtmuseum in Eindhoven

Ontdek het weekend van 19 en 20 september 2020 in het preHistorisch Dorp hoe het leven er in Nederland in de Romeinse tijd uit zag. Marcheer met de soldaten, laat je haar vlechten als een Romeinse dame of bezoek onze Romeinse massagesalon. 

Zelfs als je een been breekt onderweg kun je gewoon bij de Romeinen terecht: zij weten je alles te vertellen over de Romeinse geneeskunst! Ook zijn de Hospitaalridders er weer om je te laten zien hoe hun leven er tijdens de kruistochten uitzag. 

Tijdens jouw reis in de tijd kom je bovendien verschillende bewoners uit de geschiedenis tegen: jagers en verzamelaars in de prehistorie, de allereerste boeren of een middeleeuwse stedeling. Ze staan klaar om jou alles te vertellen over de periode waarin zij leven. Wil je liever wat ondernemen? Dan ben je in het weekend in het preHistorisch Dorp op de juiste plek. De ene keer maak je je eigen armbandje van vilt, de andere keer mag je vuur maken en ieder weekend krijg je wel de kans om zélf boog te schieten. Als je niet kunt kiezen, doe je het gewoon allemaal!

Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Liever een andere dag?