Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinse Dagen

Avé! Van 22 t/m 30 oktober staan de Romeinen voor je klaar in ons openluchtmuseum. 

De Romeinen brachten een hoop belangrijke veranderingen naar Nederland. Verharde wegen, bijzonder eten, nieuwe gereedschappen en natuurlijk diverse uitvindingen. Tegelijkertijd was het niet alleen maar feest. De lokale bevolking moest accepteren dat de Romeinen de macht hadden. Ontdek hoe het leven er in Nederland in de Romeinse tijd uitzag en leer alles over de Romeinen!

Na 30 oktober is het preHistorisch Dorp vanwege de winterperiode gesloten. Dit is je laatste kans om dit jaar nog ons museum te bezoeken!

Tickets

Slimme jongens, die Romeinen

Tijdens de herfstvakantie, van 22 t/m 30 oktober, presenteert levende geschiedenisgroep Legio Augusta samen met verschillende andere Romeinse bewoners het leven van de Romeinen. Samen beelden het leven uit van ongeveer 50 tot 150 jaar na Christus. Van patrouillerende militairen tot Romeinse burgers: verschillende lagen van de samenleving komen deze dagen bijeen. 

Het dagelijks leven in de Romeinse tijd zag er heel anders uit dan nu. Tijdens de Romeinse Dagen in het preHistorisch Dorp ontdek je precies hoe anders dat was. Maak selfies met verschillende Romeinen en bewonder hun verrassend kleurrijke kleding. Ontcijfer wat de Romeinse symbolen betekenen, die staan de getallen zoals wij die kennen. Bouw zelf een Romeinse brug en ontdek hoe goed de boogconstructies uit deze tijd waren. Of bewonder de Romeinse kledingtentoonstelling, waar je verschillende outfits uit de Romeinse tijd voorbij ziet komen.

Slimme jongens, die Romeinen

Romeinse gebouwen

In het preHistorisch Dorp staan verschillende reconstructies van Romeinse gebouwen die ten tijde van het Romeinse Rijk in de regio van Eindhoven stonden. Een poortgebouw dat de Romeinen als uitkijktoren gebruikten om de omgeving in de gaten te houden bijvoorbeeld. Of een werkschuur waarin bijzondere ambachten worden beoefend. In de Romeinse kruidentuin kun je terecht voor alle bijzondere geuren die de Romeinen meenamen naar Nederland. Tot slot tref je in het openluchtmuseum ook de Runderhoeve, een inheems-Romeins huis waarin veel Romeinse elementen terugkomen.

Romeinse gebouwen

Romeinse weetjes

Wist je dat …

  • De Romeinen succes boekten door strak samen te werken?
  • Romeinse legionairs (soldaten) naast hun wapens en pantser ook gereedschap en materialen bij zich hadden? Zo konden ze snel wegen aanleggen en forten bouwen (en ook weer afbreken!)
  • De Testudo of schildpadformatie één van de bekendste legerformaties van de Romeinen is? Hiermee waren ze bijna onkwetsbaar tegenover vijandelijke pijlen, werpsperen en slingerkogels.
Romeinse weetjes

Romeinse dagen in het preHistorisch Dorp

  • Datum: 22 t/m 30 oktober
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs, € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Romeinse dagen in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve