Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinen in het preHistorisch Dorp

Romeinse dagen

Avé! De Romeinen komen op 4 & 5 september 2021 naar het preHistorisch Dorp. Ontdek in dit weekend hoe het leven er in Nederland in de Romeinse tijd uitzag en leer alles over de Romeinen.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Ben jij net zo slim als een Romein?

Dit weekend worden de Romeinen gepresenteerd door levende geschiedenisgroep Legio Augusta. Zij beelden het leven uit van ongeveer 50 tot 150 jaar na Christus. Je vindt er niet alleen patrouillerende militairen, maar ook Romeinse burgers die leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. Ook is er een Romeinse astroloog, een heuse Romeinse beautysalon en kun je zelf een miniversie van een ingenieuze Romeinse brug bouwen.

Tijdens de Romeinse Dagen in het preHistorisch Dorp leer je onder meer hoe de Romeinen: 

 • Kaarsrechte wegen aanlegden; 
 • Boogconstructies bouwden;
 • De geneeskunst beheersten;
 • De krijgskunst vernieuwden;
 • En nog veel meer ...

Slimme jongens hoor, die Romeinen … ben jij ook zo slim? Aanschouw dit kleurrijke en leerzame schouwspel op 4 & 5 september in het preHistorisch Dorp.

Als je van al het leren en ontdekken honger en dorst krijgt, kun je gelukkig bij Herberg Den Bonten Os ook eten en drinken als een Romein.

Ben jij net zo slim als een Romein?

Zondag: Extra middeleeuws plezier!

Naast de Romeinen die zich in ons museum gevestigd hebben, tref je op zondag 5 september 2021 ook de Sonderlinge Lieden bij ons aan. Deze levende geschiedenisgroep vind je in en rondom het ambachtenhuis aan het middeleeuwse marktplein. ZIj laten het leven rond het jaar 1.000 na Christus zien. Ze koken en demonstreren verschillende ambachten. Deze tijdelijke nederzetting wil je meemaken!

Zondag: Extra middeleeuws plezier!

Romeinse weetjes

Wist je dat …

 • De Romeinen succes boekten door strak samen te werken?
 • Romeinse legionairs (soldaten) naast hun wapens en pantser ook gereedschap en materialen bij zich hadden? Zo konden ze snel wegen aanleggen en forten bouwen (en ook weer afbreken!)
 • De Testudo of schildpadformatie één van de bekendste legerformaties van de Romeinen is? Hiermee waren ze bijna onkwetsbaar tegenover vijandelijke pijlen, werpsperen en slingerkogels.
Romeinse weetjes

Alleen voor rappe Romeinen

De Romeinse Dagen zien er in 2021 door de coronamaatregelen anders uit dan voorgaande jaren: er is een maximaal aantal tickets beschikbaar. Dus alleen de rapste Romeinen zijn zeker van een plaatsje.

Kies voor een ochtend- of middagbezoek:

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Tickets

Romeinse dagen in het preHistorisch Dorp

 • Datum: zaterdag 4 & zondag 5 september 2021
 • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
 • Prijs: € 9,95 Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
 • Kaartverkoop: online
 • Coronamaatregelen: Bekijk voorafgaand aan jouw bezoek deze pagina.
Romeinse dagen in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Liever een andere dag?