Romeinse Dagen

Romeinse Dagen

Laatste weekend van seizoen 2023

Avé, de Romeinen komen eraan! Het preHistorisch Dorp in Eindhoven staat tijdens het allerlaatste openingsweekend van het jaar volledig in het teken van de Romeinse tijd. Van burgers tot soldaten, op 4 & 5 november staan er door het hele museum Romeinen voor je klaar.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Échte Romeinen

Zo’n 50 jaar voor Christus veroverden de Romeinen vele landen, waaronder een deel van Nederland. Door deze overname veranderde er veel in het gebied ten zuiden van de Rijn: de Romeinen brachten nieuwe smaken met zich mee, legden wegen aan, bouwden huizen van steen en brachten ons het schrift. Het was echter niet allemaal rozengeur en maneschijn: de Germanen, zoals het volk in Nederland heette, moesten ook soldaten of slaven leveren aan het Romeinse Rijk.

Tijdens de Romeinse Dagen ontdek je hoe het leven in Nederland was in de tijd van de overname door het Romeinse Rijk. Je ziet echte Romeinse soldaten marcheren, je mag broodjes bakken met de Germanen of een mantelspeld maken die de Romeinen ook droegen. Er zijn vele historische activiteiten die je laten terugreizen naar de Romeinse tijd. Zo krijg je een goed beeld van hun invloed in Nederland!

Na 5 november is het preHistorisch Dorp vanwege de winterperiode gesloten. Dit is je laatste kans om in 2023 nog ons openluchtmuseum te bezoeken!

Tickets

Échte Romeinen

Gebouwen uit de Romeinse tijd

In het preHistorisch Dorp staan verschillende reconstructies van Romeinse gebouwen die ten tijde van het Romeinse Rijk in de regio van Eindhoven stonden. Bijvoorbeeld een poortgebouw dat de Romeinen als uitkijktoren gebruikten om de omgeving in de gaten te houden. Of een werkschuur waarin bijzondere ambachten worden beoefend. In de Romeinse kruidentuin kun je terecht voor alle bijzondere geuren die de Romeinen meenamen naar Nederland. Tot slot tref je in het openluchtmuseum ook de Runderhoeve, een inheems-Romeins huis waarin veel Romeinse elementen terugkomen. Zo waan je je helemaal in een andere tijd!

Gebouwen uit de Romeinse tijd

Leuk voor de jongsten

Voor kinderen is er meer dan genoeg te beleven tijdens de Romeinse Dagen, de laatste dagen van de herfstvakantie. Zo kunnen zich laten vermaken door de hilarische poppenspelers in de poppenkast. Voor de stoere jongens en meisjes is de boogbaan beschikbaar om hun schietvaardigheden te testen met een bewoner. En wil je je verkleden? Dat kan in onze speciale verkleedhoek! Als je honger hebt gekregen van dit alles, kun je natuurlijk ook broodjes boven het vuur bakken in de ijzertijd. En als je dan nog energie over, kun je natuurlijk ook een tochtje maken met de boomstamkano, een speer werpen in de prehistorie of met een ganzenveer schrijven in de late middeleeuwen.

Leuk voor de jongsten

Romeinse Dagen in het preHistorisch Dorp

  • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
  • Datum: 4 & 5 november 2023
  • Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa op de dag zelf.

Tickets

Romeinse Dagen in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. De parkeerplaats bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis, maar neem de verkeersregels in acht.

Is de parkeerplaats vol? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.