Doordeweekse dag

Doordeweekse dag

Beleef de geschiedenis in alle rust

Kom je doordeweeks naar het preHistorisch Dorp? Dan kun je ervan uitgaan dat je in alle rust het openluchtmuseum kunt ontdekken en genieten van de sfeer van vroeger. Struin lekker over de paadjes, ruik de smeulende vuurtjes en speur in de huizen, hoeves en schuren. De bewoners die je tegenkomt, vertellen je alles wat je wil weten over hun tijdperk. Er zijn genoeg activiteiten die je kunt ondernemen zonder begeleiding van een bewoner. Af en toe is er een groep kinderen die een educatief programma volgt.

Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Op ontdekkingstocht

Er zijn allerlei manieren om jouw bezoek aan ons museum uit te diepen. Er valt meer dan genoeg te ontdekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van Tijdkisten? Deze kisten zijn door het hele museum verstopt en geven extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. Of neem de gloednieuwe museumgids aan de kassa mee: die staat boordevol bijzondere feitjes over onze geschiedenis! Bij de kassa kun je ook kiezen voor de audiotour, die je langs de vele verrassende plekken in ons museum leidt. Voor wie de telefoon op zak heeft, hebben wij een app, De Tijdkijker. Hiermee kun je op speurtocht en archeologische objecten vinden of toffe oerselfies maken. In de app kun je ook de audiotour volgen.

Wanneer strijk jij neer in ons openluchtmuseum in Eindhoven?

Op ontdekkingstocht

Doe het zelf!

Op meerdere plekken in het museum kun je zelfstandig deelnemen aan historische activiteiten. Wat dacht je van speerwerpen, kleding passen of een mantelspeld maken?

Reserveer je ticket

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om vooraf te reserveren. We hanteren geen tijdsloten, je kunt tussen openingstijden (van 09:30 tot 17:00 uur) de gehele dag in het museum blijven.

Prijs: € 9,95.
Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon).
Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Reserveer je ticket

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

 

Een dag met meer leven in de brouwerij?