Doordeweekse dag

Doordeweekse dag

Tijdreizen op je eigen tempo

Kom je doordeweeks naar het preHistorisch Dorp? Dan geniet je in alle rust van het openluchtmuseum. Ontdek op eigen tempo het prachtige museumpark en geniet van de sfeer van vroeger. Verken de paadjes in het museum, ruik de smeulende vuurtjes en speur in de huizen, hoeves en schuren. De bewoners die je tegenkomt vertellen over alles wat je wil weten over hun tijdperk. Ook kun je allerlei activiteiten ondernemen, zonder dat je daar een bewoner bij nodig hebt. Af en toe is er een groep kinderen die een educatief programma volgt.

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os, op het middeleeuwse marktplein, is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Ga op ontdekkingstocht

In het preHistorisch Dorp ontdek je de hele dag door. Neem bij de kassa onze gloednieuwe museumgids mee, boordevol bijzondere feitjes over onze geschiedenis! Ook kun je kiezen voor de audiotour, die je langs de vele verrassende plekken in ons museum leidt. Kosteloze extra's die zorgen voor een gestroomlijnde ervaring in het museum.

Natuurlijk valt er niet alleen veel te luisteren, zien, ruiken en proeven op je dagje uit. Er valt net zo veel te doen! Ontwaak de prehistorische jager in jezelf en werp een speer. Kleed je als een simpele schapenherder of adellijke ijdeltuit. Of ga zelf aan de slag in een middeleeuws huisje en maak je eigen mantelspeld.

Wil je meer begeleiding? Sluit dan aan bij een gratis rondleiding voor volwassenen om nóg meer over het museum te weten te komen. Tijdens deze rondleiding neemt een historisch bewoner je mee langs alle hoogtepunten en is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Een doordeweekse dag is het ideale moment om alle gebouwen in het museum rustig van binnen en buiten te bewonderen.

Ga op ontdekkingstocht

Doe het zelf!

Op meerdere plekken in het museum kun je zelfstandig deelnemen aan historische activiteiten. Wat dacht je van schrijven met een ganzenveer, steltlopen of een een wapenschild maken?

Museumgids

Wanneer je op een doordeweekse dag het museum bezoekt, krijg je bij de receptie de museumgids gratis mee. Aan de hand van dit boekje ontdek je ontzettend veel over de geschiedenis. Laat je leiden langs de verschillende overgangen die de Nederlanders meemaakten, van prehistorie tot late middeleeuwen. Bovendien lichten we bijzondere plekjes in het museum uit die je anders misschien over het hoofd ziet: van bierbrouwton tot rookoven. Duik daarom tijdens je bezoek zeker even in onze museumgids!

Museumgids

Rustige dag in het preHistorisch Dorp

  • Openingstijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs € 11,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (maximaal 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Rustige dag in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft voldoende gratis parkeerplekken. Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161) vind je onze pareerplaats. Parkeren op de openbare weg bij het museum is ook toegestaan en gratis. Vanuit de parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

Een dag met meer leven in de brouwerij?