Schoolkamp

Kies jullie uitdaging

Schoolkamp in de prehistorie

Kom je mee naar Eversham? Dit typische ijzertijddorp wordt de komende dagen jouw thuis!

Het prehistorisch schoolkamp staat in het teken van overleven. Daarin gaan jullie aan de slag met alle dagelijkse taken van een ijzertijdboer. Van hout kloven tot vuur maken, en van graan malen tot broodbakken – na het schoolkamp kunnen de kinderen zichzelf in leven houden óf ze weten de moderne tijd extra goed te waarderen. Natuurlijk is er ook tijd om te spelen – maar wél zoals prehistorische kinderen dat vroeger deden! Zo mogen ze in een boomstamkano varen en speerwerpen en zijn er prehistorische spelletjes.

Schoolkamp in de middeleeuwen

Ga je mee naar Endehoven? De komende dagen woon jij in onze Adellijke hoeve, als één van de eerste heersers van onze stad.

Het middeleeuwse schoolkamp staat in het teken van ambachten. Net als 1000 jaar geleden gaan de kinderen aan de slag als smeden en leerbewerkers, wevers en bakkers. Ze bakken brood, maken kaarsen, zagen, kloven en koken. Alles precies zoals in de tijd van monniken en ridders. Natuurlijk is er ook ruimte om te spelen! Je kunt varen in een boomstamkano of schieten op de boogbaan – na dít schoolkamp wil je misschien wel nooit meer naar huis...

Praktische informatie schoolkamp

  • 24 uurs-programma: € 41,- per persoon.
  • 48 uurs-programma: € 77,- per persoon.
  • Alle kosten zijn inclusief eten, historische begeleider, materialen en overnachting.
  • Minimaal 20 leerlingen.
  • Het is mogelijk om ons programma te boeken met biologische producten. Informeer naar de mogelijkheden.


Wil je nog langer blijven? Dat kan! Voeg voor € 15,50 per persoon een 2- of 4-uursprogramma toe aan je verblijf.

Snel boeken?

Neem contact met ons op via info@prehistorischdorp.nl. Samen gaan we op zoek naar de beste data, begeleiders en programma voor jullie historisch schoolkamp.