Schoolreis

Schoolreis

Met de hele school naar het openluchtmuseum

Kom met je school naar het preHistorisch Dorp en beleef de leukste (school)reis door de tijd! Ons openluchtmuseum is de ideale bestemming voor een dagje uit met de klas. Een museum waar je zélf op avontuur gaat en je ogen uitkijkt. De bewoners van het dorp laten je ervaren hoe het leven er vroeger aan toeging. En het mooiste van alles: je mag overal kijken, helpen, spelen en meedoen.

Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs nemen we naar álle tijden die je in ons museum kunt beleven: van prehistorie tot late middeleeuwen. Nieuwsgierig? Kijk dan vooral verder voor extra informatie.

Schoolreis voor alle leeftijden

Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven. Het openluchtmuseum staat in het teken van zelf dingen doen. Kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs genieten samen van een dag boordevol activiteiten. Ze gaan zelf op verkenningstocht en wanen zich al dwalend door de hoeves en boerderijen in compleet andere tijden. Laat je overtuigen door een greep uit de activiteiten die je kunt doen:

●    Richten … los! Leer van een boogschutter hoe je de roos raakt. 
●    Grrrom … luister naar een verhaal van een jager uit de steentijd. 
●    Abracadabra ... leer hoe je vuur maakt met een vuursteen. 
●    Pak de draad weer op en leer weven van een bandwever.
●    Pssst! Heb je het geheime pad langs het water al ontdekt? 
●    Kling, klang! Hoe smeed je een zwaard? De smid laat het zien.
●    Splesj! Peddel jezelf door het water in een boomstamkano. 
●    … en nog veel meer!

Een bezoek aan het preHistorisch Dorp kan op talloze manieren worden ingevuld. Leerlingen zelf het museum laten ontdekken is er daar één van en is al mogelijk vanaf € 10,50- per leerling. Zien we jouw school binnenkort?

Direct op reis?

Wacht dan niet langer en vul meteen het aanvraagformulier in! Vroeg boeken is aan te raden, want is er beperkt plek en we zitten snel vol. Een schoolreisje is mogelijk voor een groep vanaf 200 leerlingen en minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen. Kom je met minder leerlingen? Kijk dan eens bij onze educatieve programma's.

Als je nog vragen hebt, mail ons dan op info@prehistorischdorp.nl en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Aanvraagformulier schoolreisje

Direct op reis?