Snuffelen aan de prehistorie

Snuffelen aan de prehistorie

Educatief programma: prehistorie

Hoe is het om te leven in een tijd zonder winkels; waarin je álles wat je wilt hebben zelf moet maken? Je kleren, je eten, de bank waar je op zit… In het programma 'Snuffelen aan de prehistorie' gaan we aan de slag met de basisvaardigheden van iedere ijzertijdbewoner: we maken vuur met vuursteen en slagijzer en zien hoeveel moeite het kost om alleen al een kopje thee te kunnen zetten!

Terug naar de ijzertijd

Stap in het verleden en ga mee naar Eversham - een typisch dorpje uit de ijzertijd.

Hier scharrelen de oervarkens in de varkenskraal tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. Hier ervaar je hoe de eerste boeren leefden. Je kunt er kruidenthee drinken, vuur maken, kano varen of speerwerpen – net als 2.500 jaar geleden.

Terug naar de ijzertijd

Praktische informatie

Tijdsduur: 2 uur
Tarief: € 9,75 per leerling (min. 20, max. 34*), begeleiders gratis
Leeftijd: 6 jaar en ouder

Samengevat:

  • Thee maken van vonk tot pot
  • Graan malen
  • Kanovaren
  • Speerwerpen

Let op: Voor de veiligheid van de kinderen en kwetsbaarheid van ons museum vragen we scholen om met minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen te komen. De begeleiders houden tijdens het uitstapje een oogje in het zeil, zodat onze historisch bewoner zich volledig kan richten op het educatieve aspect.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat, kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Aanvraag schoolbezoek

Praktische informatie