Terugblik 2021

Een kijk terug in de tijd

In het hoog seizoen van 2021 hebben in het preHistorisch Dorp een hoop mooie evenementen plaats gevonden. Van al deze evenementen is een mooie terugblik pagina gemaakt vol sfeer fotos. Op deze pagina vind je een overzicht van al deze paginas.

Beauty & Fashion

In het weekend van 19 & 20 juni lieten we de kleding en schoonheidsrituelen van verschillende eeuwen zien. Door het hele museum liepen personen uit verschillende tijdperken in luxe en minder luxe kleding van toen. Grote kokerrokken, stoere harnassen, maar ook vakantie-outfits uit de jaren 50 waren te spotten. Door het park verspreid werden ook veel technieken voor textielbewerking getoond. Zo sponnen we wol, weefden we, vlochten we riemen en kon je als bezoeker je eigen vilten armbandje of tas maken. Genoeg te zien en te doen dus! Op deze pagina zijn een paar highlights van het weekend te zien.

Terugblik Beauty & Fashion

Historisch Foodfest

Een historisch banket, zelfgemaakte broodjes en meekijken en proeven bij bereidingswijzes van prehistorie tot late middeleeuwen. Op 11 & 12 juli stond het preHistorisch Dorp in het thema van eten. Door het hele museum rook je heerlijke geuren en zag je bijzondere gerechten. Op deze pagina vind je een paar highlights van het weekend.

Terugblik Historisch Foodfest

Vikingfest

Op 17 & 18 juli stond het preHistorisch Dorp helemaal in thema van Vikingen. Of je nu van verhalen of van vechten houdt, of je nu op zoek bent naar het mooiste stofje of het leukste sieraad; op het oudste Vikingfestival van Nederland was het allemaal aanwezig.

Je kon onder meer leren over bijzondere ambachten en ontdekken hoe de enorme handelsgeest van de Vikingen ervoor heeft gezorgd dat we nu zoveel exotische producten kennen. Op deze pagina vind je een paar foto highlights van het weekend.

Terugblik Vikingfest

Hospitaalridders

Op 30 mei en 25 juli was de levende geschiedenisgroep de Hospitaalridders op bezoek in het preHistorisch Dorp. Ze lieten zien hoe alles er aan toe ging in de tijd van de middeleeuwse kruistochten. Met welke wapenuitrusting werd er gestreden? Wat waren de ambachten van toen en hoe werden die uitgevoerd? Hoe ging zo'n kruistocht er aan toe? Deze groep heeft het allemaal in geuren en kleuren verteld en laten zien!

Hospitaalridders

Compagnie Grolle

De levende geschiedenisgroep Compagnie Grolle was op 7 & 8 augustus in het preHistorisch Dorp op bezoek. Dit gezelschap brengt de 17e eeuw weer tot leven. ze laten zien welke ambachten er werden beoefend, hoe er gevochten werd en hoe ze zich verdedigden. Bij hun kampement kookte ze een potje en kon je een potje dobbelen of knikkeren.

Compagnie Grolle

Heeren van Althena

Op 28 en 29 augustus streken de ridders van Althene neer in het preHistorisch Dorp. Ze lieten het kampementsleven van de ridders in de middeleeuwen zien, toonde verschillende ambachten en lieten hun krijgskunsten zien! Gekleed in het geel met rode zalmen demonstreren ze de verschillende middeleeuwse wapens en technieken waarmee men elkaar vroeger te lijf ging. In dit weekend waren zowel de ridders van Althene als de Hospitaal ridders aanwezig, dus beide groepen zijn op de fotos te zien op deze terugblik pagina.

Heeren van Althena

Romeinse dagen

Op 4 en 5 september waren de Romeinen gepresenteerd door levende geschiedenisgroep Legio Augusta. Zij beelden het leven uit van ongeveer 50 tot 150 jaar na Christus. Je vondt er niet alleen patrouillerende militairen, maar ook Romeinse burgers die bezig waren met leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. Ook was er een Romeinse astroloog, een heuse Romeinse beautysalon en kon je zelf een miniversie van een ingenieuze Romeinse brug bouwen. Genoeg te doen dus! Op deze pagina vind je een paar foto highlights van het weekend.

Romeinse dagen

Toekomstige evenementen