Terugblik 2021

Terugblik 2021

Een kijk terug in de tijd

Bijna net zo leuk als het beleven van een bijzondere dag is het terugkijken van de foto's! In 2021 vonden in het preHistorisch Dorp een hoop mooie evenementen plaats. Van al deze evenementen is een beelden terugblikpagina gemaakt vol sfeerfoto's. Hier vind je een overzicht van al deze terugblikken.

Beauty & Fashion

In het weekend van 19 & 20 juni 2021 liet het preHistorisch Dorp verschillende kleding en schoonheidsrituelen uit voorgaande eeuwen zien. Door het hele museum liepen personen uit verschillende tijdperken in luxe en minder luxe kleding van toen. Grote kokerrokken, stoere harnassen, maar ook vakantie-outfits uit de jaren 50 waren te spotten. Door het park verspreid werden ook veel technieken voor textielbewerking getoond. Zo spinden we wol, weefden we, vlochten we riemen en kon je als bezoeker je eigen vilten armbandje of tas maken. Genoeg te zien en te doen dus! Op deze pagina zijn een paar highlights van het weekend te zien.

Terugblik Beauty & Fashion

Beauty & Fashion

Historisch Foodfest

Een historisch banket, zelfgemaakte broodjes en meekijken en proeven bij bereidingswijzes van prehistorie tot late middeleeuwen. Op 11 & 12 juli 2021 stond het preHistorisch Dorp in het teken van eten. Door het hele museum rook je heerlijke geuren en zag je bijzondere gerechten. Op deze pagina vind je een paar highlights van het weekend.

Terugblik Historisch Foodfest

Historisch Foodfest

Vikingfest

Op 17 & 18 juli 2021 stond het preHistorisch Dorp helemaal in thema van Vikingen. Of je nu van verhalen of van vechten houdt, of je nu op zoek bent naar het mooiste stofje of het leukste sieraad; op het oudste Vikingfestival van Nederland was het allemaal aanwezig. Je kon onder meer leren over bijzondere ambachten en ontdekken hoe de enorme handelsgeest van de Vikingen ervoor heeft gezorgd dat we nu zoveel exotische producten kennen. Op deze pagina vind je een paar highlights van het weekend.

Terugblik Vikingfest

Vikingfest

Hospitaalridders

Een van onze meest geliefde gezelschappen: de Hospitaalridders. Zij bezochten het preHistorisch Dorp in 2021 meerdere weekenden. Ze lieten zien hoe alles eraan toeging in de tijd van de middeleeuwse kruistochten. Met welke wapenuitrusting werd er gestreden? Wat waren de ambachten van toen en hoe werden die uitgevoerd? Hoe ging zo'n kruistocht eraan toe? Deze groep heeft het allemaal in geuren en kleuren verteld en laten zien! Op deze pagina vind je een paar highlights van hun bezoeken aan het museum.

Terugblik Hospitaalridders

Hospitaalridders

Compagnie Grolle

De levende geschiedenisgroep Compagnie Grolle was op 7 & 8 augustus 2021 in het preHistorisch Dorp op bezoek. Dit gezelschap brengt de 17e eeuw weer tot leven. Ze laten zien welke ambachten er werden beoefend, hoe er gevochten werd en hoe ze zich verdedigden. Bij hun kampement kookten ze een potje en kon je een potje dobbelen of knikkeren. Kijk op deze pagina terug naar het weekend van hun bezoek.

Terugblik Compagnie Grolle

Compagnie Grolle

Heeren van Altena

Op 28 en 29 augustus 2021 streken de ridders van Altena neer in het preHistorisch Dorp. Ze lieten het kampementsleven van de ridders in de middeleeuwen zien, toonden verschillende ambachten en lieten hun krijgskunsten zien! Gekleed in het geel met rode zalmen demonstreren ze de verschillende middeleeuwse wapens en technieken waarmee men elkaar vroeger te lijf ging. In dit weekend waren zowel de Heeren van Altena als de Hospitaalridders aanwezig, dus beide groepen zijn op deze foto's te bewonderen.

Terugblik Heeren van Altena

Heeren van Altena

Romeinse Dagen

Op 4 en 5 september 2021 werden de Romeinen in het preHistorisch Dorp gepresenteerd door onder andere levende geschiedenisgroep Legio Augusta. Zij beelden het leven uit van ongeveer 50 tot 150 jaar na Christus. Je vond er niet alleen patrouillerende militairen, maar ook Romeinse burgers die bezig waren met leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. Ook was er een Romeinse astroloog, een heuse Romeinse beautysalon en kon je zelf een miniversie van een ingenieuze Romeinse brug bouwen. Genoeg te doen dus! Op deze pagina vind je een paar highlights van het weekend.

Terugblik Romeinse Dagen

Romeinse Dagen

Toekomstige evenementen