Vacature contentmarketeer

Vacature contentmarketeer

Gezocht: contentmarketeer (16 uur per week)

Let op: de sluitingsdatum voor deze vacature (1 januari 2023) is inmiddels verstreken. Het is niet meer mogelijk om te reageren.

Weet jij hoe je met de juiste woorden en beelden een doelgroep bereikt? Wil jij invloed hebben op het succes van een museum in ontwikkeling? Dan is dit je kans! 
Voor de uitbreiding van de marketingafdeling zijn wij op zoek naar een contentmarketeer voor 16 uur per week. 

Marketing preHistorisch Dorp

De afdeling marketing is verantwoordelijk voor de positionering van het preHistorisch Dorp voor verschillende doelgroepen. De afgelopen jaren is online communicatie een steeds groter onderdeel geworden van onze marketinginspanningen en behalen we hiermee mooie resultaten. De komende jaren zetten we hier nog sterker op in, mede om de groei van het preHistorisch Dorp naar museumpark Vonk succesvol te laten verlopen. 

Werkzaamheden

Om invulling te geven aan onze uitingen zijn wij daarom op zoek naar een contentmarketeer. Je ontwikkelt en verspreidt vernieuwende content voor diverse doelgroepen en begrijpt dat elk medium en iedere doelgroep een andere benadering nodig heeft. Aan de ene kant verzorg je de publiekscommunicatie voor het preHistorisch Dorp, aan de andere kant de communicatie naar stakeholders voor Museumpark Vonk. Je vindt het leuk om in gesprek te gaan met onze kantoorcollega’s en historische bewoners om input op te halen. Daarbij vind je het interessant om te weten wat het resultaat is van jouw inspanningen en analyseer je deze, om ze waar nodig bij te sturen. Je rapporteert aan het hoofd marketing. Het marketingteam bestaat naast het hoofd marketing uit zo’n 10 vrijwilligers.

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is hét openluchtmuseum van Noord-Brabant. Ons museum is geopend van april t/m oktober en trekt zo’n 70.000 bezoekers per jaar. In het museum vind je verschillende reconstructies van gebouwen, die gebaseerd zijn op vondsten uit de prehistorie tot de late middeleeuwen. Deze huizen en hoeves worden bewoond door personen in historische kleding. We zijn een overzichtelijke organisatie met 11 vaste medewerkers, 35 seizoenkrachten en ruim 140 vrijwilligers.

Museum in ontwikkeling

Het preHistorisch Dorp groeit de komende jaren uit tot Museumpark Vonk, dat naar verwachting in 2025 haar deuren zal openen. Waar het preHistorisch Dorp de geschiedenis tot en met de late middeleeuwen laat zien, besteedt het nieuwe museumpark ook aandacht aan de recentere historie, compleet met maakschuur en entreegebouw. De komende jaren is de marketingafdeling daarom druk bezig om op een succesvolle manier een nieuw museumconcept neer te zetten. En jij kunt daar jouw stempel op drukken!

preHistorisch Dorp

Kom je erbij?

Jij herkent je hierin:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Nieuwsgierig, assertief en in staat zelfstandig te werken
 • Een voorliefde voor geschiedenis én nieuwe media
 • Snel en foutloos verschillende teksten schrijven voor online en offline
 • Creatief in het maken van content
 • Ervaring met content management systemen
 • Idealiter beschik je over de vaardigheden om video’s te bewerken en/of heb je kennis van Google Analytics

Dit ga je doen:

 • Je ontwikkelt samen met het hoofd marketing een contentstrategie voor het preHistorisch Dorp en de projectcommunicatie voor Museumpark Vonk en voert deze uit
 • Je bedenkt en produceert creatieve content voor diverse online en offline uitingen. Dit doe je deels zelf, deels werk je samen met fotografen en grafisch ontwerpers
 • Je beheert de content op onze website en op andere kanalen
 • Je maakt een contentkalender en voert deze uit
 • Je analyseert statistieken en conversies, monitort kanalen en maakt rapportages

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s
 • Een unieke werkplek in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Een creatieve baan waarbij je zelf veel input mag geven
 • Een salaris ingedeeld in schaal 7 conform de cao Dagrecreatie, trede afhankelijk van werkervaring
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van reiskosten bij woon-werkverkeer boven de 15 km
 • Een lidmaatschap bij Cultuurmarketing, dé culturele community voor vakgenoten
 • Een budget voor (een deel van) jouw opleiding en ontwikkeling
 • Gezellige team- en personeelsactiviteiten

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Wat krijg je ervoor terug?

Een werkdag

In het preHistorisch Dorp is iedere dag anders, maar een werkdag zou er voor jou ongeveer zo uit kunnen zien: 

Je komt het openluchtmuseum binnen en de kampvuurtjes van het schoolkamp gloeien al bij de prehistorische boerderij. Op kantoor word je door het hoofd preHistorisch Dorp gebriefd over de leukste activiteiten voor de meivakantie. Vervolgens ga je aan de slag met wat wijzigingen op de website voor de educatieve programma’s. Daarnaast maak je alvast een opzet voor de nieuwe interne nieuwsbrief. Om 11:00 uur evalueer je met het hoofd marketing de contentstrategie van de afgelopen maand en bespreek je de komende maand. Om half 1 is het tijd voor lunch en zit je aan tafel met een bontgekleed gezelschap van collega’s; de een in kantoorkleding, een ander deel in werkkleding en een groot deel in historische outfits. Vervolgens ga je verder met het maken van de rapportage over jouw inzet voor het openingsweekend. Om 15:00 uur staan er opeens Vikingen in het museum, die hun kampement opzetten voor het aankomend weekend. Jij snelt je naar de Adellijke Hoeve om de eerste beelden op social media te zetten. Aan het einde van de dag ga je nog even langs bij de directeur voor een briefing over de laatste ontwikkelingen van Museumpark Vonk, die je later mag updaten op de website. 

Een werkdag

Enthousiast geworden?

Leuk, dan wij vast ook! Stuur een creatieve brief waarin jij toelicht wat je voor ons zou kunnen betekenen. Voeg een cv bij en stuur dit samen uiterlijk 1 januari 2023 naar m.vossen@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Marjan Vossen, hoofd marketing. Voor vragen over de functie kun je tot 23 december bij haar terecht. De eerste gespreksrondes vinden plaats op dinsdag 17 of donderdag 19 januari.

Combifunctie marketeer en tijdgids

Zou je graag meer willen werken dan 16 uur? Naast een kantoormedewerker, zijn wij ook op zoek naar seizoenkrachten die als gids onze bezoekers geschiedenis laten beleven. Een combi van deze functies is mogelijk: we waarderen het erg als je zowel op de achtergrond als de voorgrond van het museum werkzaam bent. Denk je dat je voor beide functies geschikt bent? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet. Deze mag je sturen naar Yvonne én Marjan op y.lammers@eindhovenmuseum.nl en m.vossen@eindhovenmuseum.nl. 

Iedereen is anders

Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Onze verschillen maken ons sterker en dragen bij aan de kracht van ons team. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken voor ons museum!