Vacature dagcoördinator

Vacature dagcoördinator

Gezocht: dagcoördinatoren

Let op: de sollicitatieperiode voor deze vacature is inmiddels verlopen.

Het preHistorisch Dorp is op zoek naar dagcoördinatoren voor 24 uur per week; een functie waarbij je ervoor zorgt dat iedere bezoeker in ons museum een geweldige dag beleeft.

Samen met je team, bestaande uit nog 2 andere dagcoördinatoren, ben je hét aanspreekpunt voor de seizoensmedewerkers en publieksvrijwilligers. Je garandeert een veilige en kwalitatief hoogstaande werkomgeving waarin zowel bezoekers als medewerkers kunnen floreren. Je bent een gastvrije floormanager en bewaakt de algehele uitstraling van het museum. Je houdt de lijnen met je collega’s kort, ziet samen toe op de orde en netheid van het museumpark en draagt zorg voor het voorraadbeheer van materialen en voeding. Gedurende de dag zorg je voor oplossingen bij ziekteverzuim of calamiteiten op het veld. Soms ben je hierbij ook in historische kleding aanwezig.

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Jaarlijks trekt het museum ruim 70.000 bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen. Naast 11 vaste medewerkers en zo'n 35 seizoenmedewerkers, zijn ruim 180 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken. 

preHistorisch Dorp

Wat ga je doen?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling veld en werkt nauw samen met de twee andere dagcoördinatoren en de manager museum. Op jouw werkdagen stuur je de publieksmedewerkers aan: receptiepersoneel, groepsbegeleiders, tijdgidsen en publieksvrijwilligers. Je bent verantwoordelijk voor een vlekkeloos verloop van de dag. Je houdt de professionele en gastvrije uitstraling van het preHistorisch Dorp in het oog en je neemt het voortouw bij het oplossen van calamiteiten. Daarnaast ondersteun je onze gidsen en groepsbegeleiders in het uitvoeren van hun taken en ben je beschikbaar voor het beantwoorden van vragen van bezoekers. 

Een derde deel van je werktijd besteed je aan het aansturen van veldmedewerkers, een even groot deel aan het controleren en garanderen van een optimale bezoekersbeleving op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De rest van je tijd besteed je aan de specifieke taak waar je eindverantwoordelijk voor bent: inkoop materialen, inkoop voeding en optimalisatie schoonmaak. In gevallen van overmacht bij uitval door ziekte neem je eventueel rondleidingen of een kleine educatieve groep over.

Wat ga je doen?

Word jij onze nieuwe collega?

Jij brengt mee:

 • Minimaal mbo-4 werk- en denkniveau
 • Affiniteit met geschiedenis
 • Ervaring in het aansturen van collega's
 • Ervaring in omgang met bezoekers
 • Een groot hart voor samenwerking
 • Bhv- en EHBO-certificaat is een pré

Jouw karakter:

 • Gastvrije en rustige uitstraling
 • Communicatief en collegiaal
 • Stressbestendig, hands-on en flexibel

Kom zoals je bent

Bij ons heeft iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Onze verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven vormt de kern en kracht in het team. Eindhoven en omgeving bloeien van diversiteit! Bij het preHistorisch Dorp juichen we dit toe en streven we ernaar een levendige afspiegeling te zijn van deze gevarieerde regio. We geloven in het omarmen van verschillende achtergronden en perspectieven, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van ons historisch avontuur. 

Kom zoals je bent

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans om bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen
 • Een inspirerende en afwisselende baan met enthousiaste collega’s
 • Een unieke werkambiance in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Salaris conform de cao dagrecreatie, schaal 7,0
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van reiskosten bij woon-werkverkeer boven de 15 km
 • Gezellige team- en personeelsactiviteiten
 • Gratis entree voor jou. Als je een partner en/of kinderen hebt, dan zijn die ook van harte welkom
 • Een interne opleiding, waaronder een bhv-cursus en een verplichte teamopleidingsdag

Het betreft een jaarronde aanstelling van 1 maart tot 31 december 2024 voor 3 dagen per week. Bij gebleken geschiktheid en wederzijdse tevredenheid wordt het contract met een jaar verlengd. Het rooster maken we in overleg met de overige teamleden. Je werkt op week- en weekenddagen en de werktijd is van 09:00 tot 17:30 uur. Overuren worden gecompenseerd buiten het seizoen. Werkdagen en vakanties worden in teamverband op elkaar afgestemd.

Wat krijg je ervoor terug?

Enthousiast?

Wij zijn op zoek naar mensen die met veel enthousiasme en daadkracht onze seizoensmedewerkers en -vrijwilligers kunnen aansturen en begeleiden. Je werkt graag samen binnen een communicatief team dat onder leiding van de museummanager onze bezoekers een onvergetelijke dag bezorgt. Stuur een motivatiebrief waarin jij toelicht wat je voor ons kan betekenen en hoe jij jezelf in deze geschetste setting ziet. Voeg een cv bij en stuur dit samen uiterlijk 7 januari 2024 per mail naar y.lammers@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Yvonne Lammers, manager museum.

Springt jouw brief eruit? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek in de week van 15 januari.