Vacature dagcoördinator

Vacature dagcoördinator

Gezocht: dagcoördinator

Het preHistorisch Dorp is op zoek naar een dagcoördinator voor 8-16 uur per week. Een functie in historische kleding waarbij je ervoor zorgt dat iedere bezoeker in ons museum een geweldige historische ervaring beleeft. 

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Het openluchtmuseum is open voor dagrecreatie (vrienden, familie, kinderfeestjes), bedrijfsuitjes en voor schoolgroepen. Jaarlijks trekt het museum ruim 50.000 bezoeken. Naast 10 medewerkers en circa 25 seizoenmedewerkers, zijn zo’n 140 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken. 

Wat ga je doen?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Veld en werkt nauw samen met een tweede dagcoördinator onder aansturing van de floormanager. Op jouw werkdagen stuur je de publieksmedewerkers aan: groepsbegeleiders, tijdgidsen en publieksvrijwilligers. Je bent verantwoordelijk voor een vlekkeloos verloop van de dag. Je houdt de professionele en gastvrije uitstraling van het preHistorisch Dorp in het oog en neemt het voortouw bij het oplossen van calamiteiten. Daarnaast ondersteun je onze gidsen en groepsbegeleiders in het uitvoeren van hun taken en ben je beschikbaar voor het beantwoorden van vragen van bezoekers. 

Zo'n eenderde van je tijd besteed je aan het aansturen van veldmedewerkers, een evengroot deel aan het controleren van kwaliteit, veiligheid, orde en netheid en een kleiner deel ben je bezoekers aan het rondleiden en draai je activiteiten.

Wat ga je doen?

Word jij onze nieuwe collega?

Jij brengt mee:

 • minimaal MBO-4 werk- en denkniveau
 • affiniteit met geschiedenis
 • ervaring in het aansturen van collega's en omgang met bezoekers
 • BHV- en EHBO-certificaat is een pre

Jouw karakter:

 • gastvrij en rustige uitstraling
 • communicatief
 • stressbestendig, hands-on en flexibel

Wat krijg je ervoor terug?

 • een afwisselende functie binnen een groep enthousiaste medewerkers én vrijwilligers;
 • een unieke werkplek in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken;
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Dagrecreatie, schaal 5;
 • een tijdelijk seizoencontract van 8 tot 16 uur per week voor de periode van 15 maart 2021 t/m 31 oktober 2021;
 • gratis entree voor jou, je partner en je kinderen en korting in de winkel en herberg;
 • een interne opleiding, waaronder een BHV-cursus.

Werkdagen en vakanties zijn in overleg met de floormanager en tweede dagcoördinator. 

Een museum van ons allemaal

Eindhoven Museum streeft een inclusieve organisatie na die ruimte biedt aan iedereen. Wij geloven in de kracht van de diversiteit van onze medewerkers. Diversiteit draagt bij aan een betere aansluiting bij de behoeftes van onze bezoekers waardoor we ze samen de mooiste museumervaring kunnen laten beleven. Wij hebben daarom alle unieke talenten nodig. Je bent van harte welkom!

"Ik mag iedere dag mensen kennis laten maken met de wereld van vroeger. Dat is superleuk, want er is geen dag hetzelfde. Daarnaast werk ik in de archeologie, waarbij je ontdekt wat mensen vroeger aten, waar ze woonden en wat voor sieraden en kleding ze droegen." - Mathijs, dagcoördinator en groepsbegeleider

Wat krijg je ervoor terug?

Enthousiast geworden?

Stuur je motivatie met CV uiterlijk dinsdag 1 februari naar l.staals@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Lisanne Staals. Inhoudelijke vragen kun je per mail stellen via y.lammers@eindhovenmuseum.nl.  De sollicitatiegesprekken worden in de week van 7 februari ingepland.

1369