Vacature schoenmaker

Vacature schoenmaker

Vrijwilliger: schoenmaker

Ben jij een ervaren schoenmaker en ben je 1 middag per week beschikbaar om schoenen te repareren? Wij zoeken iemand die met zijn of haar bijzondere ambachtservaring een bijdrage wil leveren aan ons museum! Het preHistorisch Dorp heeft een kledingatelier op locatie waar een vrijwilligerswerkplek is vrijgekomen voor een schoenmaker.

Onze historische bewoners lopen dagelijks rond in authentieke kleding uit het verleden. De kleding maken we in het kledingatelier aan het middeleeuwse marktplein, de historische schoenen kopen we elders. Af en toe zijn de schoenen aan herstelwerkzaamheden toe, zoals reparaties aan het onderwerk, de schacht en het binnenwerken van schoenen. Dit geldt voor schoenen uit de ijzertijd tot aan de late middeleeuwen.

Voor deze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Je maakt deel uit van het team dat werkt in het kledingatelier. Het team bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die onder leiding van een kleermaker samen historische kleding maken en repareren. Het gaat om handwerk. We werken bij de schoenen niet met machines, met uitzondering van een antieke zolenpers. Gereedschap en materialen voor schoenreparatie zijn aanwezig in het atelier.

Vrijwilliger: schoenmaker

Sluit jij je aan bij het kledingatelier?

Jij herkent je hierin:

  • ervaring in het maken van (historische) schoenen
  • handig met de handen
  • affiniteit met geschiedenis
  • zelfstandig werkend

De werktijden zijn op dinsdag- donderdagmiddag in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

Jij krijgt:

  • een afwisselende functie binnen een groep enthousiaste vrijwilligers
  • een unieke werkplek in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
  • gratis entree voor jou, je partner en je kinderen

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief met CV naar kledingatelier@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Iemkje Heier.

Solliciteren