Vacature stagiair(e) marketing

Vacature stagiair(e) marketing

Stagiair(e) contentmarketing gezocht

Ben jij thuis in Snapchat, TikTok, Instagram en alle andere nieuwe media? Weet je als geen ander hoe je verfrissende content kunt creëren op deze kanalen? En ben je op zoek naar een veelzijdige stage op een bruisende plek? Dan ben je bij het preHistorisch Dorp aan het juiste adres.

Het preHistorisch Dorp is voor de marketing en communicatie op zoek naar een creatieve stagiair(e) met gevoel voor de digitale wereld. De afdeling marketing bestaat uit een hoofd marketing, een contentmarketeer en zo'n 10 vrijwilligers. Op deze kleine afdeling krijg jij, naast goede begeleiding, veel zelfstandigheid in het voorbereiden en uitvoeren van online projecten. Je draait volledig mee met de marketing van het museum: van het creëren van content tot het bijhouden van de website. Je werkt indien nodig samen met vrijwilligers, freelancers of andere afdelingen van het preHistorisch Dorp. Zo doe je snel ontzettend veel praktische werkervaring op!

Stagiair(e) contentmarketing gezocht

Dit ga je doen

 • Hoofdtaak: actief aan de slag met videocontent voor TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram stories en meer. Je bedenkt en maakt alle posts en bouwt de social platforms samen met de marketeer uit. Je durft zelf het voortouw hierin te nemen en enthousiasmeert collega’s om mee te doen.
 • Ondersteunen van de afdeling marketing in dagelijkse werkzaamheden: je wordt nauw betrokken bij lopende marketingprojecten. Dit varieert van het bijhouden van informatie op onze website tot het (mede)bedenken van activiteiten om bezoekers te trekken.
Dit ga je doen

Sluit je aan!

Jij bent:

 • Hbo- of wo-student in de richting van communicatie, marketing, geschiedenis of media
 • Minimaal 4 maanden 24-40 uur per week beschikbaar, af en toe tijdens evenementen ook in de weekenden
 • Online actief en op de hoogte van de laatste social media trends
 • Ervaren met videobewerking of bereid dit te leren
 • Geïnteresseerd in geschiedenis
 • Accuraat en zelfstandig
 • Leergierig, proactief en creatief

Jij krijgt:

 • Een unieke meewerkstage in een historisch openluchtmuseum
 • Waardevolle werkervaring op het gebied van marketing en communicatie
 • Gratis entree tot het museum en alle evenementen
 • Een stagevergoeding van € 100,- per maand op basis van 40 uur

Praktisch

Houd er rekening mee dat een groot deel van je werkzaamheden vanuit huis plaatsvinden. Een ander deel ben je werkzaam op het veld en creëer je content om later te bewerken. De rest van de tijd werk je op kantoor, dat zich ook bevindt in het preHistorisch Dorp.

Voorafgaand aan de stage bespreken we de verwachtingen, doelen en bijbehorende werkzaamheden. Tijdens de stage is er voldoende tijd om de voortgang te bespreken en feedback te krijgen. De werktijden en -dagen stem je af in overleg.

Heb je het gevoel dat deze stage niet bij je past, maar ben je benieuwd naar andere mogelijkheden voor een stage in het preHistorisch Dorp? Vul dan onze vragenlijst voor stageplekken in, we kijken vervolgens of er een match is.

Het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant. Hier zie je de geschiedenis van de prehistorie tot late middeleeuwen tot leven komen. De afgelopen jaren heeft het museum zich in de museumwereld sterk gepositioneerd. Dit gebeurde onder andere door middel van een nieuwe website, professionele fotografie en vormgeving, verdiepende video’s en online zichtbaarheid. Onze ambitie is echter groot: we zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het museum onder de aandacht te brengen van de doelgroep. 

Het preHistorisch Dorp

Enthousiast geworden?

We zijn erg benieuwd naar je videoskills. Daarom ontvangen we graag een door jou (fictief) gemaakte Instagrampost, -story of TikTokfilmpje. Stuur deze samen met je motivatie en cv naar m.vossen@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Marjan Vossen. Wie weet loop jij dan dit seizoen met je camera tussen de Vikingen, ridders en musketiers!