Vikingfest: uitverkocht!

Vikingfest: uitverkocht!

Oudste Vikingfestival van Nederland

Ben jij klaar voor Vikingfest, van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei 2023? Met Pinksteren komen er ruim 200 Vikingen naar het preHistorisch Dorp! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen. 

Vikingfest 2023 is volledig uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar en er is geen wachtlijst. Dit houdt zowel reguliere kaarten in, als ook toeslag voor Museumkaarthouders en entree voor kinderen t/m 3 jaar. Personen met vrijkaarten voor 2023 mogen wel naar binnen.

Een werelds pinksterweekend in het museum

In het pinksterweekend ziet het preHistorisch Dorp er heel anders uit: je loopt overal Vikingen tegen het lijf en waant je zo in de vroege middeleeuwen. Er zijn niet alleen vechters, maar ook veel ambachtslieden die je laten zien hoe de Vikingen vroeger hun waar maakten. Maak nieuwe Vikingvrienden en dompel je onder in een weekend vol avontuur en historie!

Een werelds pinksterweekend in het museum

Struinen tussen handelaren van heinde en verre

Op onze Vikingmarkt ervaar je de authentieke sfeer van de Vikingtijd, zo’n 1300 jaar geleden. Het preHistorisch Dorp staat tijdens Vikingfest dan ook vol met bijzondere en unieke handelaren. Zoals de kraam van Brouwerij het Rooi Gebroed: hier proef je hun eigen middeleeuws gruitbier. Of ben je benieuwd naar prachtig handgesmede messen en bijlen? Sla dan de kramen van Black Oak Forge en de Ghemertse Luyden niet over. Maar dat is nog lang niet alles. Ga voor authentieke en pure stoffen naar Classic Fabrics of Skapa of ga langs bij Het Noeste Leven voor volledig handgemaakte houten lepels, potten, kommen en bekers. 

Als dat nog niet genoeg is, zijn er nog genoeg andere Vikingen met uniek handelswaar. Zoals glazen kralen, botsnijwerk, aardewerk kopjes, kookketels, sieraden en kleding. Bij sommige kramen zie je zelfs de meesters aan het werk en leer je hoe zij deze bijzondere producten creëren! Benieuwd welke handelaren er nog meer zijn? Ga dan naar onze Facebookpagina over het event, we stellen ze daar allemaal aan je voor!

Bij de meeste kraampjes van Vikingfest betaal je met cash. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geldt hebt gepind.
 

Facebook

Eten & drinken

Tijdens Vikingfest kun je terecht in en rondom de middeleeuwse herberg voor een hapje en drankje. Daarnaast is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen in het museum. Kies bijvoorbeeld een van de vele boomstammetjes of andere zitplekken uit voor jouw lunch. Zittend op de steiger, op de grasheuvel bij de kraampjes of juist in het bos: er is genoeg keus.

Herberg

Eten & drinken

Doe mee met activiteiten en workshops

Tijdens Vikingfest mag je zelf ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Wat dacht je van eigen mantelspelden maken? Of genieten van je zelfgemaakte gevulde broodje van het vuur? Dit jaar zie je met eigen ogen hoe ambachtelijke processen eruitzien, van schaap tot kleding en van oer tot ijzeren bijl. En er is meer… het wordt een weekend vol spanning, entertainment en avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Bestel je tickets op tijd!

Doe mee met activiteiten en workshops

Vikingfest 2023 in het preHistorisch Dorp: uitverkocht

  • Datum: Pinksterweekend (zaterdag 27 t/m maandag 29 mei 2023)
  • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Online voorverkoop t/m 26 mei € 16,-
    Vanaf 27 mei uitsluitend aan de kassa zolang de voorraad strekt: € 17,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, reservering hiervoor is verplicht, Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 4,50.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa op de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit van 1750 bezoekers per dag, op = op. 

Let op: stoere Vikingen gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Vikingfest 2023 in het preHistorisch Dorp: uitverkocht

Programma

Ben je alvast benieuwd naar het programma tijdens Vikingfest? Download dan hier de folder. Deze wordt bij binnenkomst ook aan ieder gezelschap uitgedeeld.

3791

Route en parkeren

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. Er is voldoende ruimte voor auto's op het terrein van Leeuw Trainingscentrum, aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk.

Is de parkeerplaats vol? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.
 

Terugblik

Benieuwd hoe Vikingfest er vorig jaar uitzag? Op onderstaande pagina vind je een paar foto's van Vikingfest 2022 in het preHistorisch Dorp.

Terugblik

Terugblik

Nog eens langskomen?