Vikingfest: uitverkocht!

Vikingfest: uitverkocht!

Vikingfest 2024 is uitverkocht!

Vikingfest 2024 is volledig uitverkocht! Er zijn geen kaarten meer beschikbaar online of aan de kassa.

Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp in Eindhoven neer. Het is tijd voor Vikingfest! Handelaren, vechters, ambachtslieden, vertellers, muzikanten en zelfs complete Vikinggezinnen, je ontmoet ze dit weekend allemaal.

Wil je het programma bekijken? Ga dan naar deze pagina.

Tickets

Terug naar de Vikingtijd

Een bezoek aan Vikingfest is een onderdompeling in de tijd van zo’n 1300 jaar geleden, in de vroege middeleeuwen. Je loopt dit pinksterweekend dan ook overal in het museum Vikingen tegen het lijf. Van stoere vechters die in een grote show de strijd met elkaar aangaan tot ambachtslieden en handelaren die hun waar aanbieden op de Vikingmarkt. Maak je klaar voor een avontuurlijk weekend vol historie!

Terug naar de Vikingtijd

Grootste Vikingmarkt

De Vikingmarkt in het preHistorisch Dorp is verdeeld over het gehele museum. In hoeves en boerderijen, op de velden en langs de paden: overal tref je Vikingen die hun bijzondere waar verkopen. Van snuisterijen tot serieus smeedwerk en stoffen in de mooiste kleuren; hier op de markt is het te vinden.

Bij Het Noeste Leven vind je volledig handgemaakte houten lepels, potten, kommen en bekers. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er tal van andere Vikingen met unieke handelswaar, zoals de spellen van Girberson of het kinderspeelgoed van Viktoy! Bij de kraam van Konrad vind je glazen om als een echte Viking te proosten. Heb je interesse in prachtig handgesmede messen en bijlen? Mis dan zeker niet het kraampje van de Ghemertse Luyden.

Is het vinden van nieuwe kleding of textiel een van jouw missies op de markt? Voor authentieke en pure stoffen kun je terecht bij Classic Fabrics of Skapa, maar sla de bont geverfde stoffen van Speerbijter ook zeker niet over. Voor wol en garen kan je hier ook goed uit de voeten. Liefhebbers van naaldbinden kunnen hun hart ophalen bij de kraam van Brighids Naalbinding en Viking Vina. En vergeet ook de handwerkers van Wierderbent niet!

Om je outfit af te maken ga je naar Northan voor prachtige sieraden van goud, zilver en brons. Je maakt je accessoires compleet met handgemaakte glaskralen van De Kralenmaker. 

Bij de meeste kraampjes van Vikingfest betaal je met cash. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geld hebt gepind.
 

Échte ambachtslieden

Bij sommige kramen kun je de meesters aan het werk zien en ontdekken hoe zij deze bijzondere producten creëren. Kom bijvoorbeeld kijken bij een tingietster en leer je eigen insigne gieten. Of aanschouw de smid aan het werk in de smederij. En ben je benieuwd hoe ijzer wordt gewonnen? Ga dan kijken bij de ijzerovens, waar het dagenlang proces van ijzer winnen aan de gang is.

Interesse in hoe een Viking zich kleedt? Ontdek hoe men stoffen verfde met planten, wortels, bessen en zelfs insecten. Aanschouw hoe handwerkers kleding vervaardigen door middel van naaldbinden, kaartweven, spinnen, naaien en het gebruik van een weefgetouw. Aanschouw de ambacht van het schoenmaken bij een leerbewerker of bekijk hoe men glazen kralen maakt op een leemoven.

Nieuwsgierig geworden naar alle handelaren en ambachtslieden? Op onze Facebookpagina van het evenement stellen we ze graag aan je voor.

Échte ambachtslieden

Een eeuwenoude familievete

Tijdens Vikingfest vertellen we een bijzonder verhaal: laat je meeslepen door een eeuwenoude vete tussen twee families, die zijn hoogtepunt bereikt met Pinksteren. De Vikingen hebben een Althing bijeengeroepen, een raad van dorpshoofden die zal beslissen hoe de strijdbijl begraven moet worden. Van heinde en verre zijn Vikingfamilies naar het museum gekomen om de raad en de uitspraak bij te wonen. Er zijn kleine momenten van straattheater waarin beide families marktgeld winnen, wedstrijden waarin zij tegenover elkaar staan en tijdens een grote show vindt uiteindelijk de dorpsraad plaats. Er wacht een spannende ontknoping, die je niet wilt missen!

Voorverkoop

Een eeuwenoude familievete

Eten & drinken

Tijdens Vikingfest kun je in en rondom de middeleeuwse herberg terecht voor een hapje en drankje. Daarnaast is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen in het museum. Kies bijvoorbeeld een van de vele boomstammetjes of andere zitplekken uit voor jouw lunch. Zittend op de steiger, op de grasheuvel bij de kraampjes of juist in het bos: er is genoeg keus.

Herberg

Eten & drinken

Vikingfest in het preHistorisch Dorp

 • Datum: Pinksterweekend (zaterdag 18 t/m maandag 20 mei 2024)
 • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
 • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
 • Prijs: Online voorverkoop t/m 17 mei € 16,50
  Vanaf 18 mei online of aan de kassa: € 18,50
  Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, reserveren is verplicht
  Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 6,-, reserveren is verplicht.
 • Kaartverkoop: Online en aan de kassa op de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit, vol = vol.

Let op: stoere Vikingen gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Tickets

Vikingfest in het preHistorisch Dorp

Programma

Ben je alvast benieuwd naar het programma tijdens Vikingfest? Download dan hier de folder. Deze wordt bij binnenkomst ook aan ieder gezelschap uitgedeeld. Wil je het actuele programma online bekijken? Ga dan naar deze pagina.

4864

Route en parkeren

Kom bij voorkeur naar het museum met het ov of op de fiets, en laat de auto thuis.

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. Er is ruimte voor auto's op het terrein van Leeuw Trainingscentrum, aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk. 

Aan de ventweg van de Boutenslaan zijn parkeervakken voor auto's. Het is op last van de brandweer niet toegestaan buiten deze parkeervakken te parkeren. Houd er rekening mee dat er boets worden uitgedeeld voor overtredingen.

Zijn de parkeerplekken op de parkeerplaats en aan in de parkeervakken bezet? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route.

Terugblik

Benieuwd hoe Vikingfest er vorig jaar uitzag? Op onderstaande pagina vind je een paar foto's van Vikingfest 2023 in het preHistorisch Dorp.

Terugblik

Terugblik

Nog eens langskomen?