Vikingfest

Vikingfest

Oudste Vikingfestival van Nederland

Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest! Handelaren, vechters, ambachtslieden, vertellers, muzikanten en zelfs complete Vikinggezinnen, je ontmoet ze dit weekend allemaal.

Tickets

Terug naar de Vikingtijd

Een bezoek aan Vikingfest is een onderdompeling in de tijd van zo’n 1300 jaar geleden, in de vroege middeleeuwen. Je loopt dit pinksterweekend dan ook overal in het museum Vikingen tegen het lijf. Van stoere vechters die in een grote show de strijd met elkaar aangaan tot ambachtslieden en handelaren die hun waar aanbieden op de Vikingmarkt. Maak je klaar voor een avontuurlijk weekend vol historie!

Terug naar de Vikingtijd

Grootste Vikingmarkt

De Vikingmarkt in het preHistorisch Dorp is verdeeld over het gehele museum. In hoeves en boerderijen, op de velden en langs de paden: overal tref je Vikingen die hun bijzondere waar verkopen.

Heb je interesse in prachtig handgesmede messen en bijlen? Mis dan zeker niet de kraampjes van Black Oak Forge en de Ghemertse Luyden. Voor authentieke en pure stoffen kun je terecht bij Classic Fabrics of Skapa, en bij Het Noeste Leven vind je volledig handgemaakte houten lepels, potten, kommen en bekers. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er tal van andere Vikingen met unieke handelswaar, zoals glazen kralen, botsnijwerk, aardewerk kopjes, kookketels, sieraden en kleding. Bij sommige kramen kun je zelfs de meesters aan het werk zien en ontdekken hoe zij deze bijzondere producten creëren! 

Bij de meeste kraampjes van Vikingfest betaal je met cash. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geld hebt gepind.
 

Een eeuwenoude familievete

Tijdens Vikingfest vertellen we een bijzonder verhaal: laat je meeslepen door een eeuwenoude vete tussen twee families, die zijn hoogtepunt bereikt met Pinksteren. De Vikingen hebben een Althing bijeengeroepen, een raad van dorpshoofden die zal beslissen hoe de strijdbijl begraven moet worden. Van heinde en verre zijn Vikingfamilies naar het museum gekomen om de raad en de uitspraak bij te wonen. Er zijn kleine momenten van straattheater waarin beide families marktgeld winnen, wedstrijden waarin zij tegenover elkaar staan en tijdens een grote show vindt uiteindelijk de dorpsraad plaats. Er wacht een spannende ontknoping, die je niet wilt missen!

Voorverkoop

Een eeuwenoude familievete

Eten & drinken

Tijdens Vikingfest kun je in en rondom de middeleeuwse herberg terecht voor een hapje en drankje. Daarnaast is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen in het museum. Kies bijvoorbeeld een van de vele boomstammetjes of andere zitplekken uit voor jouw lunch. Zittend op de steiger, op de grasheuvel bij de kraampjes of juist in het bos: er is genoeg keus

Herberg

Eten & drinken

Vikingfest in het preHistorisch Dorp

 • Datum: Pinksterweekend (zaterdag 18 t/m maandag 20 mei 2024)
 • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
 • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
 • Prijs: Online voorverkoop t/m 17 mei € 16,50
  Vanaf 18 mei online of aan de kassa: € 18,50
  Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, reserveren is verplicht
  Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 6,-, reserveren is verplicht.
 • Kaartverkoop: Online en aan de kassa op de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit, vol = vol.

Let op: stoere Vikingen gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Tickets

Vikingfest in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. Er is voldoende ruimte voor auto's op het terrein van Leeuw Trainingscentrum, aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk.

Is de parkeerplaats vol? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.

Terugblik

Benieuwd hoe Vikingfest er vorig jaar uitzag? Op onderstaande pagina vind je een paar foto's van Vikingfest 2023 in het preHistorisch Dorp.

Terugblik

Terugblik

Nog eens langskomen?