Vikingfest 2022

Vikingfest 2022

Oudste Vikingfestival van Nederland

Tijdens Hemelvaart, van 26 t/m 29 mei 2022, kun je Vikingen spotten in het preHistorisch Dorp! Ontmoet de ruige Noormannen en ontdek deze bijzondere tijd uit de geschiedenis.

Tickets
Vanaf donderdag 26 mei zijn tickets niet meer online verkrijgbaar, maar uitsluitend aan de kassa van het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Er zijn nog voldoende tickets beschikbaar aan de kassa.

Tickets kosten € 17,50 per stuk. De Museumkaart is niet geldig tijdens dit evenement.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Programmaboekje

De Vikingen komen...

Deze Hemelvaart verzamelen Vikingen uit heel Europa zich in Eindhoven. Dit jaar kun je ze niet 3, maar zelfs 4 dagen lang in actie zien in gevechten, ze de oren van het hoofd vragen of rondsnuffelen tussen hun handelswaar: van 26 t/m 29 mei is het preHistorisch Dorp het land van de Vikingen.

Duik samen met de Vikingen in de wereld van de vroege middeleeuwen. Ontdek exotische sieraden, huiden uit het poolgebied, kleding uit Scandinavië en echte vikingwapens in de handelskraampjes. Wandel langs de verschillende kraampjes vol authentieke producten. Wat de Vikingen vroeger maakten, kun je hier vinden!

Voor de actieliefhebbers zijn er gevechten tussen de Vikingen te zien in de arena. Toch liever wat vredelievender? Er zijn genoeg ambachtslieden die hun werk maar al te graag in levende lijve laten zien.

Zelf meemaken? Kom één of meerdere dagen langs op het oudste Vikingfestival van Nederland. Of bekijk hier alvast het programmaboekje.

De Vikingen komen...

Struinen tussen handelaren van heinde en verre

Ervaar de unieke sfeer van 1300 jaar geleden op onze markt! In 2022 vind je verspreid over het museum tientallen bijzondere handelaren. Zo is smederij Black Oak er met mooi smeedwerk, messen, bijlen en meer. Of ga naar Northan voor prachtige sieraden van goud, zilver en brons. Je maakt je accessoires compleet met handgemaakte glaskralen van De Kralenmaker. Ook voor kleding is er genoeg te vinden: handgemaakte schoenen, handgesponnen en handgewoven stoffen en nog veel meer. Kom je langs met kleine kinderen? Stop dan zeker even bij het kraampje vol kinderspeelgoed! Op onze Facebookpagina van het evenement stellen we een aantal handelaren graag aan je voor.

Bij de meeste kraampjes van Vikingfest betaal je met cash. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geldt hebt gepind.

Eten & drinken

Tijdens Vikingfest is ook Herberg Den Bonten Os aan het middeleeuwse marktplein natuurlijk open om de dorst te lessen en de honger te stillen. Daarnaast zijn er meerdere verkooppunten door het museum voor een hapje een een drankje. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Brouwerij Het Rooi Gebroed voor een nostalgisch biertje. De ingrediënten van toen, met de smaak van nu...

Eten & drinken

Ontmoet de Vikingen in het preHistorisch Dorp

  • Datum: Hemelvaart (donderdag 26 t/m zondag 29 mei 2022)
  • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Voorverkoop online t/m 25 mei € 15,-
    Vanaf 26 mei uitsluitend aan de kassa: € 17,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en begeleiders gehandicapten (maximaal een per persoon)
    De Museumkaart is niet geldig voor dit evenement.
  • Kaartverkoop: Vanaf 26 mei uitsluitend aan de kassa van het preHistorisch Dorp. Er zijn nog voldoende tickets beschikbaar.

Let op: stoere Vikingen gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Ontmoet de Vikingen in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. Er is voldoende ruimte voor auto's op het terrein van Leeuw Trainingscentrum, aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk.

Is de parkeerplaats vol? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.
 

Terugblik

Benieuwd hoe Vikingfest er vorig jaar uitzag? Op 17 & 18 juli 2021 stond het preHistorisch Dorp helemaal in het thema van Vikingen. Vanwege de coronamaatregelen waren er twee tijdsloten per dag. Op deze pagina vind je een paar foto's van het weekend.

Terugblik 2021

Terugblik

Nog eens langskomen?