Weekend in het preHistorisch Dorp

Weekend in het preHistorisch Dorp

Beleef het verleden

In het weekend komt het preHistorisch Dorp écht tot leven! Laat je verrassen door alle ontdekkingen die je kan doen. De ene week kom je een Viking tegen, de andere keer is de jagerstent bewoond door een heuse jager. Geen dag is hetzelfde in het openluchtmuseum!

Beleef het verleden

Een weekend vol verrassingen

In het preHistorisch Dorp ontmoet je mensen uit onze geschiedenis. De jagers en verzamelaars vertellen je hoe je overleeft in een tijd van vuurstenen en de jacht. De eerste boeren weten alles over de opkomst van brood en vee, en onze middeleeuwers geven je een blik in de tijd van handel en steden. Zelfs voor de doorgewinterde geschiedenisfan valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

Ben je meer een doener? Geen zorgen, je bent bij ons op de juiste plek én tijd! Maak bijvoorbeeld eens je eigen armband van vilt met de kleuren van toen, leer een vuurtje stoken zonder lucifers of aanmaakblokje of grijp de kans om met pijl en boog te schieten. Kun je niet kiezen? Dan doe je het gewoon allemaal!

Om 13:30 uur kun je een rondleiding volgen met een van onze gidsen. Deze start vanaf het middeleeuwse marktplein. Dat kun je niet missen!

Om 12:00 uur en 16:00 is er een vermakelijke poppenkastvoorstelling op het marktplein. Leuk voor de kleintjes, maar ook zeker voor volwassenen en ouders!

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op datzelfde marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Koop tickets

Historisch ontdekkingstocht

In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleren, tot de modder aan je schoenen. Wees gerust, je kunt je altijd even opfrissen bij de toiletten.

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes; je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Daarmee word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis.

Onze geschiedenis komt pas écht tot leven tijdens het weekend. Kom eens kijken in ons openluchtmuseum, dan weet je het wel!

Historisch ontdekkingstocht

Doeboekje

Met het gloednieuwe doeboekje van het preHistorisch Dorp beleef je de spannendste avonturen in het museum! Leer vuur maken, bouw een miniboerderij of maak een amulet. Je ontdekt de geschiedenis met onze toffe opdrachten die je alleen of samen met onze bewoners uitvoert. Daarnaast vind je bijzondere puzzels zodat je thuis nog even na kunt genieten van je bezoek. Je krijgt het doeboekje bij binnenkomst gratis mee. Hieronder zie je een impressie.

Weekend in het preHistorisch Dorp

  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs, € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Weekend in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto of in een touringcar? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Toe aan een ander dagje uit?