Weekend in het preHistorisch Dorp

Weekend in het preHistorisch Dorp

Beleef het verleden

In het weekend komt het preHistorisch Dorp écht tot leven! Bewonder alle gebouwen in het museum van binnen en van buiten en laat je verrassen door alles wat er te ontdekken valt. De ene week kom je een Viking tegen, de andere keer is de jagerstent bewoond door een heuse jager. In hét openluchtmuseum van Eindhoven is geen dag hetzelfde!

Beleef het verleden

Een weekend vol verrassingen

In het preHistorisch Dorp ontmoet je mensen uit onze geschiedenis en geniet je van de sfeer van vroeger. De jagers en verzamelaars vertellen je hoe je overleeft in een tijd van vuurstenen en de jacht. De eerste boeren weten alles over de opkomst van brood en vee, en onze middeleeuwers geven je een blik in de tijd van handel en steden. In ons museum ontdek je de hele dag door en leer je het verleden kennen zoals het ooit echt is geweest. Zelfs voor de doorgewinterde geschiedenisfan valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

Ben je meer een doener? Geen zorgen, je bent bij ons op de juiste plek én tijd! Maak bijvoorbeeld eens je eigen armband van vilt met de kleuren van toen, leer een vuurtje stoken zonder lucifers of aanmaakblokje of grijp de kans om met pijl en boog te schieten. Kun je niet kiezen? Dan doe je het gewoon allemaal!

Iedere dag in het weekend kun je om 13:30 uur een rondleiding volgen met een van onze gidsen. Het is de perfecte manier om nóg meer over het museum te weten te komen en al je vragen te stellen. De rondleiding start vanaf het middeleeuwse marktplein. Dat wil je niet missen!

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op datzelfde marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Ga zelf op ontdekkingstocht

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes, je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor de gratis audiotour of museumgids. Deze leiden je langs de vele verrassende plekken in ons museum en leren je alles over de verschillende perioden in de geschiedenis die de Nederlanders meemaakten, van prehistorie tot late middeleeuwen. Zo word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis.

In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleren, tot de modder aan je schoenen. Wees gerust, je kunt je altijd even opfrissen bij de toiletten.

Onze geschiedenis komt pas écht tot leven tijdens het weekend. Kom eens kijken in ons openluchtmuseum, dan weet je het wel!

Ga zelf op ontdekkingstocht

Weekend in het preHistorisch Dorp

  • Openingstijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Weekend in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het makkelijkst bereikt met het OV of de fiets.

Route

Toe aan een ander dagje uit?