Weekend in het preHistorisch Dorp

Weekend in het preHistorisch Dorp

Hospitaalridders op bezoek dit weekend!

De weekenden in het preHistorisch Dorp zitten bomvol verrassingen: kom je een Viking tegen, zit de jager bij zijn tent of mag je even gaan spinnen? Geen dag is hetzelfde in het openluchtmuseum.

In het weekend kom je verschillende bewoners uit de geschiedenis tegen: jagers en verzamelaars in de prehistorie, de allereerste boeren of een middeleeuwse stedeling. Ze staan klaar om jou alles te vertellen over de periode waarin zij leven. Wil je liever wat ondernemen? Dan ben je in het weekend in het preHistorisch Dorp op de juiste plek. De ene keer maak je je eigen armbandje van vilt, de andere keer mag je vuur maken en ieder weekend krijg je wel de kans om zélf boog te schieten. Als je niet kunt kiezen, doe je het gewoon allemaal!

Dit weekend is levende geschiedenisgroep de Hospitaalridders op bezoek. Ze laten je zien hoe ze ten tijde van middeleeuwse kruistochten rondreisden en met welke wapenuitrusting er gestreden werd. Ook zijn het kundige ambachtslieden die je graag meer vertellen over middeleeuwse ambachten.

Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Beleef het verleden

In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleding, tot de modder aan je schoenen. Niet alleen de historische bewoners staan voor je klaar bij onze huisjes, je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Zoek de Tijdkisten, die door het hele museum zijn verstopt en extra informatie geven over de tijd waarin je je op dat moment bevindt. Of ga voor dat uitzonderlijke stukje verdieping en kies bij de kassa voor een audiotour of museumgids. Wat je daar hoort en leest over ons verleden... Ben jij een ware speurder? Download dan de app De Tijdkijker en kies voor de speurtocht door het hele museum, waarbij je ook toffe oerselfies kan maken.

De geschiedenis komt pas écht tot leven tijdens de spraakmakende weekenden. Kom ook maar eens kijken!

Beleef het verleden

Reserveer je tijdslot

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om vooraf een tijdslot te reserveren. 

Kies voor een ochtend- of middagbezoek: 

Ochtend: van 09:30 tot 13:00 uur 
Middag: van 13:30 tot 17:00 uur

Prijs: € 9,95.
Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon).
Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Reserveer je tijdslot

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Liever een andere dag?