Schatgraven & tijdreizen

Schatgraven & tijdreizen

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

De hele zomervakantie kun je in het preHistorisch Dorp in de tijd reizen én als aspirant-archeoloog aan de slag. Kom graven in de opgraving en ontdek hoe oud de spullen zijn die je hebt opgegraven. Ga op zoek naar de mensen die jouw vondst vroeger gebruikten, want die wonen in de hoeves en huizen van dit openluchtmuseum. Terwijl jij rondloopt, krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. En als je blijft tot het einde van jouw tijdslot, krijg je ook een idee hoe men in de middeleeuwen omging met een pandemie. Er komt dan een pestdokter tevoorschijn om alle huizen uit te roken!

In ons museum mag je overal kijken, helpen, spelen en meedoen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Het preHistorisch Dorp staat in het teken van zélf dingen doen.

Op warme en natte dagen is er altijd genoeg plek om te schuilen. Speel in de schaduw van het bos, spetter rond in je boomstamkano of race met gevulde Vikingdrinkhoorns.  Een historisch dagje uit in de buitenlucht!

Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is iedere dag open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Deze vakantie vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Koop je tickets online

Momenteel hanteert het preHistorisch Dorp een maximaal aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum te reserveren.

Twee tijdsloten per dag
Kies voor een ochtend- of middagbezoek: van 09:30 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:00 uur. Je hebt vervolgens ruim drie uur de tijd om het museum te bezoeken.

Gratis voor Museumkaarthouders
Het preHistorisch Dorp is gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders en kinderen van 0 t/m 3 jaar. Ook zij reserveren online een gratis ticket. De reguliere entreeprijs is € 9,95.

Koop je tickets online

Liever een andere dag?