Reis in de tijd

Reis in de tijd

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Reis deze zomervakantie met ons mee terug in de tijd. Van 1 juli t/m 5 september valt er elke dag wel een nieuw avontuur te beleven in het preHistorisch Dorp!

Speciaal voor deze zomervakantie ontwikkelden we een tof doeboekje. Iedere bezoeker krijgt dit boekje gratis mee tijdens zijn bezoek museum. Het staat bomvol activiteiten die je in het preHistorisch Dorp uit kunt voeren én bevat nog een heleboel puzzels die je zittend op ons terras, thuis of op de camping kunt doen.

Bij regen en zonneschijn is er altijd iets leuks te doen, zowel binnen als buiten. Zo zorgen wij voor het ideale dagje uit deze zomer. Kom jij ook?

Deze vakantie vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Zomeractiviteiten in het preHistorisch Dorp

In het preHistorisch Dorp ervaar je hoe het er vroeger aan toe ging – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Leer de geheimen van de ambachtslieden en kijk of help mee bij onze dorpelingen.

Onze zomeractiviteiten zijn gevarieerd en iedere dag anders. Bijvoorbeeld: 

 • Stook een vuurtje als een Viking
 • Ga kanovaren als een jager
 • Schrijf als een middeleeuwse monnik
 • Jaag op prehistorische prooien met een echte speer
 • Schiet pijl-en-boog zoals Robin Hood
 • En nog veel meer!
Zomeractiviteiten in het preHistorisch Dorp

Rondleidingen

Benieuwd op welke archeologische gegevens wij onze huisreconstructies baseerden? Wat de verschillen zijn tussen jagers en boeren? Of wie er allemaal samen sliepen in een huis? Ga dan mee met de gratis rondleiding. Deze wordt dagelijks om 11:00 uur en 14:00 uur gegeven door een van onze tijdgidsen en is met name gericht op volwassenen. We starten op het marktplein.

Rondleidingen

Waterpret in de zomer

Op warme dagen is het fijn om af te kunnen koelen. In het preHistorisch Dorp zijn er genoeg wateractiviteiten te ontdekken!

 • Speel met water in de nieuwe zandbak
 • Peddel op het water in een boomstamkano
 • Badder in de prehistorische leemkuil
 • Koel af onder één van de sproeiers
 • Zoek de schaduw op onder de bomen of in de oude hoeves
 • Neem een koel drankje op het terras van Herberg Den Bonten Os

Vraag onze tijdgidsen naar alle wateractiviteiten tijdens jouw bezoek. 

Waterpret in de zomer

Reserveer je tickets en tijdslot in de zomervakantie

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp in de zomervakantie 2021. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om je ticket online te kopen en een tijdslot te reserveren. Kies voor een ochtend- of middagbezoek: 

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur 

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Houd rekening met een langere wachttijd wanneer je direct aan het begin van het tijdslot komt.

Tip: Wil je het museum op een rustig moment bezoeken? Plan je bezoek in de ochtend om drukte te vermijden.

Tickets

Doeboekje

Met het doeboekje van het preHistorisch Dorp beleef je de spannendste avonturen in het museum! Leer vuur maken, bouw een miniboerderij of maak een amulet. Je ontdekt de geschiedenis met onze toffe opdrachten die je alleen of samen met onze bewoners uitvoert. Daarnaast vind je bijzondere puzzels zodat je thuis nog even na kunt genieten van je bezoek. Hieronder zie je een impressie van het doeboekje.

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

 • Datum: 1 juli t/m 5 september 2021
 • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
 • Prijs: normale entreeprijs, € 9,95. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
 • Kaartverkoop: online, beperkt tickets aan de kassa verkrijgbaar (vol = vol).
Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Speciale evenementen: