Heksia

Heksia

Heksia: de magische wereld van heksen en heidenen (uitverkocht!)

Klik hier voor de pagina van Heksia 2021

 

Hekserij leeft! Kom op 3 en 4 oktober naar Heksia, een nieuw themaweekend in het preHistorisch Dorp. Zweef in de wereld van rituelen en magie en laat je betoveren door de mystieke omgeving van het preHistorisch Dorp. 

Heksia in het preHistorisch Dorp

●    3 en 4 oktober 2020 
●    Van 9:30 tot 13:00 of van 13:30 tot 17:00 uur
●    Voor jong en oud, heksen en heidenen
●    Entree € 10,-
 

Heksia gaat gewoon door. Er is een maximale bezoekerscapaciteit, het gebruik van mondkapjes wordt in de binnenruimtes aangeraden en we controleren op naleving van de coronamaatregelen. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan te allen tijde voorop!

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Laat je betoveren door Heksia

Voel je je verbonden met de rituelen van vroeger? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar die geheimzinnige magische wereld van hekserij? Heksia is een weekend voor iedereen: sprookjesliefhebbers, moderne heksen en heidenen die graag in het verleden dwalen. 

Laat je twee dagen lang meevoeren door heksen en heidenen in ons openluchtmuseum. Daar vind je de meest mystieke plekjes: van de Heilige Eik tot het Enge Bos in de prehistorie, en van de kleine huisjes in de middeleeuwen tot de grote Adellijke Hoeve uit de tijd van Franken en Vikingen. Een intiem, nieuw themaweekend in unieke setting.

Uiteraard is er op ons middeleeuwse plein ook aandacht voor de mindere tijden: ontdek de waanzin rondom heksenvervolgingen. Waarom werden heksen vroeger verbrand? Wat is een heks eigenlijk? Hoe vierde men vroeger jaarfeesten? En wist je dat er nu ook nog heksen zijn? 

Speur overal rond en verwonder je over de rituelen, verschillen én overeenkomsten in het geloof in goden en de wereld na de dood. Laat je wegen op de heksenwaag, snuffel tussen echte heksenspulletjes in de marktkraampjes, doe mee aan een heksencirkel of luister naar boeiende verhalen tijdens de dieptewandelingen.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven: kom kijken naar onze heks in de poppenkast, maak je eigen beschermingsrune, luister naar de mooiste hekserige sprookjes of brouw een eigen heksensoepje.

Kies je voor een middagbezoek en wil je nog een hapje eten? Dat kan! De herberg zal ook na 17:00 nog even geopend zijn voor een diner.

Laat je betoveren door Heksia

Heksia is uitverkocht!

De entree voor Heksia bedraagt € 10,-. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. De Museumkaart is dit weekend niet geldig.

Let op: de tickets geven toegang tot een halve dag. Wil je de ochtend én middag komen, of op verschillende dagen? Dan dien je meerdere tickets aan te schaffen. Houd er rekening mee dat het museum tussen 13:00 en 13:30 uur en na 17:00 uur gesloten is.

Vanwege veiligheidsredenen hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om deze reden is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum voor Heksia te reserveren.

Bij de meeste kraampjes van Heksia moet je met cash betalen. Bij de herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.

Volg Heksia op Facebook

Houd onze website en onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes over dit gloednieuwe themaweekend en laat alle heksen en heidenen weten dat je gaat!

Facebook

Volg Heksia op Facebook

Programma

Programma