Heksia

Heksia

De magische wereld van heksen en heidenen

Hekserij leeft! Kom tijdens Mabon, op 23 & 24 september naar Heksia in het preHistorisch Dorp. Dompel je onder in de magische wereld van heksen en heidenen met workshops, kraampjes, live muziek, lezingen, demonstraties, dans, ambachten en nog veel meer… er is plaats voor maximaal 1.500 bezoekers per dag, dus op = ook echt op! De kaartverkoop start in juli, exacte datum volgt.

Een weekend vol magie

Ons festival Heksia is al enkele jaren op rij een bron van energie voor iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de magische wereld van heksen en heidenen. Laat je ook dit jaar weer meevoeren naar deze magische wereld. In het weekend van 23 & 24 september staat je van alles te wachten tijdens een veelzijdig festival vol magie.

Een weekend vol magie

Magische mensen en meer

Wat wil jij beleven? Ontmoet verschillende ambachtslieden, handelaren en bijzondere heksen. Bekijk historische ambachten in de eeuwenoude hoeves en boerderijen en struin langs unieke heksenobjecten zoals kruiden, schilderingen, boeken en meer. Er is aandacht voor oude en nieuwe heksen, echte heksen en heksen uit de literatuur- en filmwereld. 

Magische mensen en meer

Adembenemende activiteiten

Doe je mee? Er is van alles te doen. Van een prehistorisch ritueel in het bos tot dansworkshops. Pak je rust tijdens lezingen van moderne heksen of dein mee op de sfeervolle muziek door het museum. Struin langs de standjes en scoor echte heksenhebbedingen. Volg onze Facebookpagina voor het programma! 

Adembenemende activiteiten

Heksia in het preHistorisch Dorp

 • Datum: zaterdag 23 & zondag 24 september 2023
 • Locatie: preHistorisch Dorp, Boutenslaan 161b Eindhoven
 • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
 • Prijs voorverkoop: € 16,-
 • Prijs aan de kassa tijdens evenement: € 17,50
  Toeslag voor Museumkaarthouders: € 4,50
  Kinderen t/m 3 jaar: gratis - reserveren is verplicht.
 • Start voorverkoop: juli, exacte datum volgt
 • Beschikbaarheid: Er geldt een maximale bezoekerscapaciteit. Koop je tickets vooraf online om zeker te zijn van een plekje.
Heksia in het preHistorisch Dorp

Terugblik

Benieuwd hoe Heksia er vorig jaar uitzag? Op deze pagina vind je een paar foto's van Heksia 2022, dat plaatsvond in september vorig jaar.

Terugblik

Terugblik

Route en parkeren

Bij het preHistorisch Dorp kun je gratis je auto parkeren. Er is voldoende ruimte voor auto's op het terrein van Leeuw Trainingscentrum, aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk.

Is de parkeerplaats vol? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.