Heksia (uitverkocht!)

Heksia (uitverkocht!)

Uitverkocht: De magische wereld van heksen en heidenen

Hekserij leeft! Kom tijdens Mabon, op 23 & 24 september naar Heksia in het preHistorisch Dorp. Dompel je onder in de magische wereld van heksen en heidenen met workshops, kraampjes, live muziek, lezingen, demonstraties, dans, ambachten en nog veel meer… Het programma vind je hier.

Het weekend is volledig uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar online en er komen geen kaarten beschikbaar aan de kassa. Er is dus geen reserve- of wachtlijst. Kijk in onze agenda om te zien wat er op andere dagen te beleven is in ons museum!

Een weekend vol magie

Ons intieme festival Heksia is al enkele jaren op rij een bron van energie voor iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de magische wereld van heksen en heidenen. Laat je ook dit jaar weer meevoeren naar deze magische wereld. In het weekend van 23 & 24 september staat je van alles te wachten tijdens een veelzijdig festival vol magie.

Benieuwd naar het programma? Bekijk alles op deze pagina.

Programma Heksia

Een weekend vol magie

Magische mensen en meer

Wat wil jij beleven? Ontmoet verschillende ambachtslieden, handelaren en bijzondere heksen. Bekijk historische ambachten in de eeuwenoude hoeves en boerderijen en struin langs unieke heksenobjecten zoals kruiden, schilderingen, boeken en meer. Er is aandacht voor oude en nieuwe heksen, echte heksen en heksen uit de literatuur- en filmwereld. 

Magische mensen en meer

Adembenemende activiteiten

Doe je mee? Er is van alles te doen op Heksia. Van een prehistorisch ritueel in het bos tot dansworkshops. Pak je rust tijdens gepassioneerde lezingen van moderne heksen of dein mee op de sfeervolle muziek door het museum. Moro Music speelt bijvoorbeeld Scandinavische folk en middeleeuwse ballades om bij weg te dromen. Je kunt ook zelf meedoen met een interactief historisch theater of dansen met de dames van Deosil Scylla. Volg onze Facebookpagina voor het programma en zorg dat je je favoriete acts niet mist! 

Adembenemende activiteiten

Heksenmarkt

Op Heksia staan diverse betoverende standhouders met hun waar om je kennis te laten maken met de wereld van hekserij. Struin langs de standjes en scoor echte heksenhebbedingen. Er zijn verschillende kraampjes waar je jouw gevulde flesjes, smudges of kruidenmixen haalt. Ga voor wands, scepters en staffen naar Healingwand. Bij SB Designs Creations vind je magische producten van eigen ontwerpen. Wist je dat er zelfs een magazine is voor heksen? Bij HX Magazine moet je zijn voor een nuchtere kijk op een magisch leven! Natuurlijk vind je ook prachtige kleding op Heksia. Maak tot slot je altaar thuis af met huisbeschermers van onze leukste standhouders.

Daarnaast vind je nog een tal van andere magische producten. Van kunst en altaarkleden tot kruiden, tassen en spirituele artikelen, De heksenmarkt op Heksia gaat zowel liefhebbers als nieuwkomers in de wereld van hekserij betoveren. Bekijk alle standhouders in het programma.

Heksenmarkt

Heksenqueeste voor kids

Bezoek je Heksia met kinderen? Dan is er ook voor heen ontzettend veel te beleven! Naast workshops kunnen ze een heuse heksenqueeste voltooien, waarbij ze in het museum op zoek gaan naar allerlei historische figuren. Laat ze zich thuis vast verkleden als dappere avonturiers met hoeden en mantels. En neem ook zeker een toverstaf mee voor extra kracht tijdens deze opwindende reis. Of je kind nu dol is op geschiedenis, gefascineerd door magie of gewoon op zoek is naar een onvergetelijk avontuur, de heksenqueeste is er voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar!

Eten

Tijdens Heksia kun je in en rondom de middeleeuwse herberg terecht voor een hapje en drankje. Daarnaast is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen in het museum. Kies bijvoorbeeld een van de vele boomstammetjes of andere zitplekken uit voor jouw lunch. Zittend op de steiger, op de grasheuvel bij de kraampjes of juist in het bos: er is genoeg keus.

Eten

Heksia in het preHistorisch Dorp

  • Datum: zaterdag 23 & zondag 24 september 2023
  • Locatie: preHistorisch Dorp, Boutenslaan 161b Eindhoven
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs voorverkoop: € 16,- (uitverkocht!)
Heksia in het preHistorisch Dorp

Terugblik

Benieuwd hoe Heksia er vorig jaar uitzag? Op deze pagina vind je een paar foto's van Heksia 2022, dat plaatsvond in september vorig jaar.

Terugblik

Terugblik

Route en parkeren

Als jij parkeert op de Anton Coolenlaan aan de andere kant van het park, mag je gratis een pakketje van stickers en een ansichtkaart ophalen!
Hoe krijg je zo'n gratis pakket? 

  1. Navigeer naar Anton Coolenlaan 5, Eindhoven.
  2. Maak een foto van je auto op deze parkeerplek. 
  3. Maak een prachtige wandeling van 15 minuten door de Genneper Parken. 
  4. Ga het preHistorisch Dorp in en laat je foto vervolgens zien bij onze medewerkers bij de Creatieve Heksentent, nummer 26 op de kaart. 

Daarnaast kun je bij het preHistorisch Dorp gratis je auto parkeren aan de Boutenslaan 161. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum, ons adres is Boutenslaan 161B, Eindhoven. Parkeer je auto bij voorkeur niet in de wijk.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het ov of de fiets.

Standhouders voor markt

Ieder jaar kiezen we een beperkt aantal standhouders die zich mogen vestigen op onze heksenmarkt. De markt voor 2023 is vol en we nemen geen nieuwe standhouders meer aan.