Heksia

Hekserij leeft!

Rond de herfst-equinox, op 18 en 19 september, duik je in het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie. Een veelzijdig festival voor iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die nieuwsgierig is naar de magische wereld van heksen en heidenen.

De ticketverkoop voor dit weekend is gestart! Koop hier jouw tickets.

Heksen van vroeger én nu

Hoe werden de grote jaarfeesten vroeger gevierd? Waarom werden heksen verbrand? Wist je dat er nu ook nog heksen zijn en dat zij verenigd zijn in covens? 

Kom kijken en verwonder je over het geloof in goden en de wereld na de dood: de rituelen, verschillen én overeenkomsten. Er is aandacht voor oude en nieuwe heksen, echte heksen en heksen uit de literatuur- en filmwereld. 

Dit ga je zoal nog meer beleven: 

  • Snuffel door de heksenspulletjes bij de stalletjes van onder andere Wortel en Cruydt, Het Kruidenvrouwtje, De Kruidenbezem, Innermind en Reiki&Stones
  • Luister naar verhalen van Bastiaan de Zwitser, laat je meevoeren naar donkere tijden van de heksenvervolgingen of laat je de toekomst voorspellen door het Romeins orakel
  • Hang een wens in onze Heilige Eik, neem deel aan een appelritueel en draag je steentje bij aan ons grote Wiel van het Jaar
  • Dans mee met Deosil Scylla en laat je meevoeren op de tonen van Parsley
  • En nog veel meer...

En in Herberg Den Bonten Os staan de lekkerste drankjes en hapjes voor je te pruttelen … op naar Heksia!

Alleen voor vliegensvlugge heksen

Heksia ziet er in 2021 door de coronamaatregelen anders uit dan normaal: er is een maximaal aantal tickets beschikbaar. Dus alleen haastige heksen kunnen neerstrijken in ons museum! 

Tickets

Heksia in het preHistorisch Dorp

  • Datum: zaterdag 18 en zondag 19 september 2021
  • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
  • Prijs:  € 12,50 per tijdslot, € 5,- toeslag voor Museumkaarthouders en gratis voor kinderen t/m 3 jaar en begeleiders van gehandicapten.
  • Kaartverkoop: online
  • Corona: Heksia is één van de grotere evenementen van het preHistorisch Dorp. Als de musea van het RIVM open mogen, gaat het evenement door en hanteren we de dan geldende voorzorgsmaatregelen voor een veilig bezoek. 

Tickets

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Liever een andere dag?

Standhouders gezocht:

Voel jij je verbonden met moderne of juiste oude hekserij en zou je graag een ritueel willen delen met onze bezoekers tijdens Heksia? Meld je dan aan met een duidelijke toelichting, foto's van eerder door jou uitgevoerde rituelen en een link naar website of social pagina. Vul hier het formulier in of stuur een mailtje met de naam van jouw winkel, website en toelichting naar info@prehistorischdorp.nl t.a.v. Yvonne Lammers. Wij nemen contact met je op als we een match zien.