Kleuters in de prehistorie

Kleuters in de prehistorie

Educatief programma: prehistorie

Dit korte programma is speciaal ontwikkeld voor kleuters. We gaan ruiken, proeven en voelen aan het leven van heel, heel lang geleden. Bij de heilige eik luisteren we naar een mooi verhaal, we maken muziek en koken thee op een echt houtvuurtje. Met glanzende ogen en gloeiende oren zullen de kinderen deelnemen aan lang vervlogen tijden!

Terug naar de ijzertijd

Stap in het verleden en ga mee naar Eversham - een typisch dorpje uit de ijzertijd.

Hier scharrelen de oervarkens in de varkenskraal tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. Hier ervaar je hoe de eerste boeren leefden. Je kunt er kruidenthee drinken, vuur maken, muziek maken of speerwerpen – net als 2500 jaar geleden.

Terug naar de ijzertijd

Praktische informatie

Tijdsduur: 1,5 uur
Tarief: € 7,50 per leerling (min. 20, max 34*), begeleiders gratis
Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Samengevat:

  • Verhaal van de heilige eik
  • Kruiden verzamelen voor kruidenthee
  • Spelen als vroeger
  • Muziek maken met prehistorische muziekinstrumenten
  • Kruidenthee drinken & offer

Let op: Voor de veiligheid van de kinderen en kwetsbaarheid van ons museum vragen we scholen om met minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen te komen. De begeleiders houden tijdens het uitstapje een oogje in het zeil, zodat onze historisch bewoner zich volledig kan richten op het educatieve aspect.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat, kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Aanvraag schoolbezoek

Praktische informatie